Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İskandinav rüzgarı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 12/12/2010 - 00:22 GMT+2

İsviçre’de düzenlenen Avrupa Curling Şampiyonası’nda erkeklerde Norveç, kadınlarda İsveç şampiyonluğa ulaştı.

curling

Görsel kaynağı: Eurosport

Avrupa Curling Şampiyonası kadınlar finalinde İskoçya’yı 8-6 mağlup eden İsveç şampiyonluğa ulaştı. Eve Muirhead’in kaptanlığını yaptığı İskoçya son 10 maçındaki ilk mağlubiyetini şampiyonanın final mücadelesinde alarak hayal kırıklığı yaşadı.

Stina Viktorsson’un İsveç’i ise grup mücadelelerinde İskoçya’ya mağlup olmuştu. Rövanşı ise finalde aldılar. Bronz madalya da İsviçre’ye gitti. Kadınlarda Finlandiya ve Hollanda gelecek sezon B kategorisinde mücadele edecek. 2011’de Danimarka’nın Esbjerg kentinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na ise İskoçya, Rusya, İsviçre, İsveç, Danimarka, Norveç, Almanya ve Letonya katılacak

Erkeklerde ise şampiyon bir başka İskandinav ülkesi Norveç oldu. Finalde Danimarka’yı 5-3 mağlup etmeyi başaran Norveç ilk şampiyonluğunu elde etmiş oldu. Bronz madalyanın sahibi kadınlarda olduğu gibi ev sahibi İsviçre oldu.

Şampiyona sonunda Rusya ve Hollanda B kategorisine düşerken, İsviçre, Norveç Almanya, Danimarka İskoçya, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Fransa Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam