Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İsviçre rahat

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 09/12/2010 - 11:00 GMT+2

İsviçre’de devam eden Avrupa Curling Şampiyonası’nda İskoçya, Rusya, İsviçre ve İsveç, kadınlarda playoff’a kalan ülkeler oldu.

Scotland skip Eve Muirhead delivers a rock in their playoff draw against Sweden during the World Women's Curling Championships in Swift Current, Saskatchewan, March 27, 2010

Görsel kaynağı: Reuters

İskoç Eve Muirhead, çarşamba günü ilk turundan birinci sırada çıktı. Sabah seansında Muirhead, Rus rakibi Liudmila Privivkova’yı 9-1 mağlup ederken, İskoçya bir sonraki seansta Hollanda’yı 8-3’le geçti.
İskoçlar bu akşam playoff 1’e2’de Rusya ile karşılaşacak. Ruslar da dün akşam geriden gelip Norveçli Linn Githmark’ı 7-5’lik skorla saf dışı bırakmıştı. İsviçreli Mirjam Ott da, ilk turda İsveçli Stina Viktorsson’u 8-6 mağlup edip bir üst tura çıktı. İsviçre’yi daha önce yenen Rusya, şimdi playoff 3’e4’te İsveç’le karşı karşıya gelecek.

Danimarkalı Lene Nielsen, sabah seansında Hollanda’yı 8-5 yenerken, Letonyalı Evita Regza’yı da 4-3’le geçip, Norveç’le beş galibiyet dört mağlubiyete geldi. Almanya’nın son şampiyonu Andreas Schöpp, akşam seansında Finlandiya’yı 8-7 yenip, dört galibiyetle ana klasmanda 7. sırada yer aldı.
Erkeklerde A Grubu’nda ev sahibi ülkeden Christof Schwaller, Alman curlingçi Andy Kapp’ı 8. ilk tur karşılaşmasında 6-4 yendi. İsviçre böylece erkeklerin son eleme turu maçından hangi sonucu alırsa alsın, ilk sıradaki yerini koruyacak.
Playoff mücadelesi veren diğer yarışmacı Norveçli Thomas Ulsrud, Hollanda’yı 8-2 yendi. Bu arada grubun diğer takımları Danimarka, İsveç ve İskoçya’nın hâlâ dörtlü finale çıkma şansı devam ediyor. İsviçre, Danimarka’yı yenip, İskoçya da İsveç’i mağlup ederse, bu üç takım aralarında karar maçına çıkacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam