Eurosport
Haider bıraktı
Tarafından
Yayınlandı 09/11/2010 - 13:39 GMT+2
Pakistanlı kriketçi Zulqarnain Haider, uluslararası kriketi bıraktığını açıkladı.
Eurosport
Görsel kaynağı: Eurosport
Birleşik Arap Emirlikleri’nde Güney Afrika’ya karşı oynadıkları seri devam ederken, takımdan izinsiz ayrılıp Londra’ya giden sporcu maçlarda şike yapması için tehdit edildiğini açıkladı.
Şike yapmayacağını belirten Zulqarnain Haider, Londra’daki Geo News kanalına yaptığı açıklamada, sürekli ölüm tehditi aldığını, bu yüzden profesyonel spor hayatına son vermeyi düşündüğünü söyledi. “Aileme de tehditler geliyor. Kriketi bıraktım çünkü üstümde çok büyük baskı vardı. Artık bunu kaldıramaz hâle geldim” diyerek sözlerini sürdürdü.
Haider, dün Dubai’den ayrılarak Pakistan Kriket Birliği’yle (PKB) Londra’ya giderken, soruşturma açmak için ülkeden ayrıldığını söylemişti.
“PKB’ye kriketi bırakma kararımla ilgili bir mektup yazacağım” diyen Haider, kendisini maçlarda şike yapması için tehdit eden kişinin, takımın kaldığı otele de geldiğini ve yalnız olmadığı belirtti.
Onlarla iş birliği yapmadığı takdirde sonuçlarına katlanmak zorunda olduğu şeklinde de tehdit edildiğini söyleyen Haider, Büyük Britanya’ya yerleşip yerleşmeyeceği konusundaki sorulara ise kesin yanıt vermedi.
Benzer Konular
Reklam
Reklam