Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

londra 2012 kurek

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 02/08/2012 - 15:50 GMT+3

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nın altıncı gününde müsabakalar sürerken kürekte üç disiplinde altın madalyalar sahiplerini buldu. Erkekler hafifsiklet dört tek yarışında Güney Afrika enfes bir performansla zafere ulaştı.

kürek, güney afrika

Görsel kaynağı: Reuters

Günün ilk mücadelesi erkekler iki çiftede verildi. Nathan Cohen – Joseph Sullivan ikilisiyle yarışta yer alan Yeni Zelanda, 6:31.67’lik dereceyle altın madalyaya ulaştı. Bu disiplinde 2008 Pekin’deki altın da Yeni Zelanda’ya gitmişti.
İki çiftede gümüş madalya İtalyan kürekçiler Alesio Sartori – Romano Battisti’nin olurken, podyumun son sırasında 6:34.35’lik sonuçla Sloven sporcular Luka Spik – Iztok Cop yer aldı.
Dorney Gölü’nde ikinci altın madalya müsabakası erkekler hafifsiklet dört tekte gerçekleşti. Son 200 metresine Danimarka’nın önde girdiği yarışta Güney Afrika inanılmaz bir atakla altın madalyayı kaptı. Kürekte çok iddialı olan Büyük Britanya gümüşün sahibi olurken, liderliğini koruyamayan Danimarka bronz madalyaya razı oldu. Kuzey Avrupa ülkesi bu disiplinde Pekin 2008’de altın madalyayı almıştı.
Kürekte günün son madalyası ise kadınlar sekiz tekte sahibini buldu. Bu disiplinin en favorisi olarak gösterilen Pekin’in altın madalyalı ülkesi Birleşik Devletler, Londra’da 6:10.59’luk dereceyle zafere ulaştı. Kanada gümüş madalyanın sahibi olurken, Hollanda podyumun son sırasında yer aldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam