Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kenan Sofuoğlu İngiltere'de ikinci

TarafındanAA

Güncellendi 26/05/2013 - 17:35 GMT+3

Dünya Supersport Şampiyonası'nın beşinci yarışını Yakhnich Motorsport takımından Büyük Britanyalı Sam Lowes kazandı, milli sporcu Kenan Sofuoğlu ise ikinci oldu.

kenan sofuoğlu

Görsel kaynağı: Reuters

İngiltere'deki Donington Park Pisti'nde yapılan 22 turluk mücadeleye ilk cepte başlayan Büyük Britanyalı Lowes, büyük bölümünü önde götürdüğü yarışı 33 dakika 37.767 saniyede tamamladı ve bu sezon 3. birinciliğini elde etti.
Yarışa iyi bir atakla başlayan Florian Marino, Lowes ve ikinci cepteki Kenan Sofuoğlu'nu geride bırakarak liderliğe yerleşti. Ancak geçen yıl Donington Park'ta yapılan yarışta yine birinciliği elde eden Britanyalı pilot Lowes, üst üste en iyi tur zamanlarına imza atarak liderliği geri aldı.
Büyük Britanyalı Christian Iddon'un motoruna temas etmesiyle dengesini kaybeden ama çabuk toparlanarak yarışa devam eden Kenan Sofuoğlu, 5. sıraya gerilese de birkaç tur sonra Lowes'un arkasında ikinci sıraya yerleşti. Lider Lowes ile Kenan Sofuoğlu arasındaki fark 10. turda 7, 15. turda ise 10 saniyeye kadar çıktı.
Büyük Britanyalı rakibi ile farkı kapatamayan milli sporcu, 33 dakika 48.872'lik zamanlamasıyla ikinci, İtalyan Roberto Rolfo da 33 dakika 52.295'lik performansıyla üçüncü oldu. Donington Park'ta elde ettiği ikincilikle 20 puan alan Sofuoğlu, pilotlar klasmanında Lowes'un ardından ikinci sıraya yerleşti.
Sezonun bir sonraki yarışı 9 Haziran Pazar günü Portekiz'deki Portimao Pisti'nde koşulacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam