2020 Olimpiyat Oyunları - Carl Lewis Tokyo'nun arkasında

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/03/2013 - 15:33 GMT+2

Amerika Birleşik Devletler’in Olimpiyat sembollerinden biri olan sprinter Carl Lewis, 2020 Olimpiyat’ı için Tokyo’nun harika bir sicili olduğunu söyledi.

carl lewis

Görsel kaynağı: Eurosport

İstanbul’un 2020 Olimpiyatı Oyunları’na ev sahipliği yapmak için Madrid ile rakibi olan Tokyo, 1964’te bu büyük organizasyonu düzenleyen ilk Asya ülkesi olmuştu.
ABD’li sprinter ve uzun atlamacı Carl Lewis, 1991 Dünya Şampiyonası’nda iki dünya rekoru kırdığı Tokyo Ulusal Stadı’nı bugün ziyaret etti. “Burada harika anılarım var ve hiç kuşkusuz ki en iyi pist derecelerimi burada elde ettim” diyen Lewis, “Evim dışında en çok destek aldığım yer Japonya’ydı” ifadelerini kullandı.
2020 Olimpiyat Oyunları nerede olursa olsun oraya gideceğini belirten Lewis, “Umarım Tokyo’da olur” dedi.
“Japonya her zaman yüksek teknolojiyi kullanan bir topluluk olmuştur ve bence stadyum daha önce hiç görülmemiş derecede yüksek teknolojiye sahip olacak” diyen dokuz kez Olimpiyat altın madalyalı atlet, “Burada tekerleği tekrar icat etmeye gerek yok, herkes Japonların harika bir iş çıkartacağını biliyor. Geçmişte gerçekleştirdikleri büyük organizasyonları göz önünde bulundurursanız ve bu miras üzerine inşa ederseniz, ne kadar büyük olduğunuzu göstermiş olursunuz” şeklinde konuştu.
IOC, 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak kenti Eylül ayında açıklayacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam