2020 Olimpiyat Oyunları - İstanbul 2020 sloganı: Birlikte Köprüler Kuralım

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/03/2013 - 16:27 GMT+2

2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmak adına aday olan İstanbul'un sloganı belli oldu.

İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı kapsamında stadyumlar afişlerle süslendi.

Görsel kaynağı: AA

İstanbul’un 2020 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği adaylığı için dün bu kentte incelemelere başlayan Uluslararası Olimpiyat Komitesi Değerlendirme Komisyonu, gezisine devam ediyor.
Bugün İstanbul 2020’nin sloganı da açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, basın toplantısında İstanbul’un sloganını, “Bridge Together (Birlikte Köprüler Kuralım)" olarak açıkladı.
Suat Kılıç ayrıca Türk halkının Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlara olan destek oranlarını da açıkladı. IOC'nin yaptırdığı bağımsız araştırmaya göre İstanbulluların Olimpiyat'a destek oranı yüzde 83. Türkiye halkının oranı isey yüzde 76. Bu oranlar Tokyo'da yüzde 70, Madrid'de ise yüzde 76 idi.
Kılıç: İstanbul medeniyet köprüsüdür
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, toplantıda şunları söyledi:
''Biz ısrarla şunu söylüyoruz; İstanbul doğu ile batı, Avrupa ile Asya, medeniyetler, kültürler, inançlar arasında köprüdür. Bilinen 10 bin yıllık tarihiyle İstanbul bütün farklılıklar arasındaki en önemli medeniyet köprüsüdür. İstanbul geçmiş ve gelecek arasındaki en kuvvetli köprüdür. İstanbul 2020'nin 'Bridge Together' sloganıyla birlikte sadece Türk halkına ve Türkiye'ye değil, olimpik değerlere önem veren bütün insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul 2020'nin olimpik değerlerin temsil ettiği dostluk, barış, kardeşlik, sevgi, uzlaşı ve hoşgörü iklimine önemli katkılar sağlamasını Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına bir kez daha temenni ediyorum.''
Karar 7 Eylül'de
Dört günlük değerlendirme sürecinde 13 kişiden oluşan IOC Komisyonu, 14 farklı kategoride incelemeler yapacak.
2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan şehir 7 Eylül'de açıklanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam