Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

“Savaş Büyük Bir Motivasyon”

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 12/03/2022 - 00:20 GMT+3

Ukrayna Paralimpik Komitesi Başkanı Valerii Sushkevych, Ukrayna'daki savaşın sporcularına yüklediği duygusal yük hakkında konuştu.

Valerii Sushkevich

Görsel kaynağı: Eurosport

Ukrayna'nın paralimpik takımı, 24 Şubat'ta Rusya'nın başlattığı savaşın yol açtığı lojistik zorluklar nedeniyle Beijing 2022 Paralimpik Olimpiyatlarına zar zor gelebildi.
Ukrayna takımı, Pekin'de sahne alırken Ukrayna şehirleri ağır Rus bombardımanı altında kaldı ve çoğu kadın ve çocuk olmak üzere iki milyondan fazla insan Avrupa’ya göç etmek zorunda kaldı.
Ukrayna Paralimpik Komitesi Başkanı Valerii Sushkevych, ülkedeki savaşın sporcularına yüklediği duygusal yükü çok iyi bildiğini, ancak bu durumun şimdiye kadar kazandıkları altın madalyalarda kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.
picture

Valerii Sushkevich

Görsel kaynağı: Eurosport

Sushkevych, Zhangjiakou Paralimpik Köyü'nde Reuters'e verdiği demeçte, "Bu oyunlarda bu kadar harika sonuçlar elde etmemizin nedenlerinden biri de budur. Bir günde dokuz madalya kazandık."
"Tarihimizde bu hiç olmadı. Oyuncular son Dünya Kupalarında ancak beşinci veya altıncı sırayı alabildiler. Ocak ayında Dünya Şampiyonaları yaptık ve bu sporcuların hiçbiri madalya kazanamadı. Savaş büyük bir motivasyon, güçlü bir motivasyon."
Ukraynalı sporcular için podyuma çıkmak kolay olmadı: Ailelerinin akıbeti konusunda endişelenen çoğu sporcu, ülkelerinden gelecek olumlu haberleri almak için son iki hafta içinde çok az uyudu.
Sushkevych, "Her sabah annelerini, babalarını, büyükannelerini, kızlarını arayıp cevap bekliyorlar. Ve cevap alamamaktan çok korkuyorlar" dedi.
"Artık hayatımızın gerçeği bu. Her gün ve gece ailemizin hayatta olup olmadığını öğrenmeye çalışıyoruz. Bu savaşın tehlikeleriyle yaşamak çok zor."
Sushkevych, "Katılımımızın Ukrayna halkı için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Onlar için savaştığımız için mutluyuz." dedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam