Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Para ödülünü az bulan Ronnie, 147'den vazgeçti

Eurosport Türkiye

Güncellendi 16/02/2016 - 13:52 GMT+2

Galler Açık ilk turunda 147'ye giden Ronnie O'Sullivan, düşük para ödülüne tepkisini göstermek adına maksimum seriyi bıraktı.

Ronnie O'Sullivan

Görsel kaynağı: Twitter

Snooker camiasının fenomen ismi Ronnie O'Sullivan, Galler Açık ilk tur maçında Barry Pinches'la yaptığı maçta ilginç bir olaya imza attı.
Maçın son frame'inde 13 kırmızı topu 13 siyahla oynayarak maksimum seri (147) için ciddi bir şans yakalayan Ronnie, 14. kırmızıdan sonra pembe topa dönerek herkesi şaşırttı.
146'lık serisiyle frame'i ve maçı noktalayan 40 yaşındaki oyuncu gülümseyerek salonu terk ederken, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında 10.000 sterlinlik ödülü yetersiz bulduğu için maksimum seriden vazgeçtiğini açıkladı.
Dünya Profesyonel Bilardo ve Snooker Birliği (WPBSA) tarafından son yıllarda uygulanan sisteme göre maksimum seriye atfedilen para ödülü, turnuva başına 5.000 sterlin olarak belirlendi. Eğer bir turnuvada maksimum seri üretilmezse bu para ödülü bir sonraki turnuvaya devrediyor ve ödül 10.000 sterline çıkıyor.
Daha önce 2010 yılındaki Dünya Açık'ta da buna benzer bir eyleme teşebbüs eden Ronnie, 140'lık serisinde son siyahı pot yapmak istememiş, hakem Jan Verhaas'ın uyarısıyla maksimum seriyi tamamlamıştı.
Maksimum seri üretmenin muazzam bir başarı olduğunu söyleyen Ronnie, "Bence maksimum seriler, 10.000 sterlinlik ödülden daha fazlasını hak ediyor" dedi.
5 kez dünya şampiyonu olan isim, maksimum serilerin oyunun en özel anı olduğunu vurgulayarak, çok daha tatminkar ödüllerle bu anın değerini salondaki herkese hissettirmek gerektiğini belirtti.
Ronnie'nin davranışına ve maç sonu açıklamalarına cevap ise, World Snooker Başkanı Barry Hearn'den geldi. Ronnie'nin yaptıklarını "kabul edilemez" bulduğunu söyleyen Hearn, "Eğer bu para ödülü onun için bir şey ifade etmiyorsa, onun adına üzgünüm. Oyuncular, izleyenlere iyi bir eğlence sunmak durumunda. Kapasitenizin daha azını ortaya koymak, para verip maçı izleyenlere saygısızlık. Bu bir suç değil, ama kesinlilikle utanç" değerlendirmesinde bulundu.
picture

Ronnie'den 147 protestosu

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam