Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Neil'den müthiş kapanış

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 23/01/2012 - 14:52 GMT+2

The Masters finalinde Shaun Murphy'yi 10-6 ile geçen Avusturalyalı Neil Robertson şampiyon oldu.

Australia's Neil Robertson kisses the Masters trophy after winning over England's Shaun Murphy in the BGC Masters snooker final at Alexandra Palace

Görsel kaynağı: AFP

Yıllardır oynandığı Wembley’den Alexandra Palace'a taşınan The Masters’ın finalinde, bu finale ilk kez ulaşmış iki snookercının mücadelesini izledik. Dünya dört numarası Avusturalyalı Neil Robertson ve İngiliz Shaun Murphy'nin buluşması beklendiği gibi heyecanlı anlara sahne oldu.
Üzerlerindeki baskının etkisiyle iki oyuncunun da basit hatalar ile başladığı ilk seansta şans, 5-3 gibi avantajlı bir skorla seans arasına gitmeyi başaran Neil Robertson’dan yanaydı. İkinci seansa daha güvenli başlayan Avusturalyalı uzun mesafeli potlarda yakaladığı istikrar ile farkı açmayı başardı ve skoru 9-4’e getirdi. Shaun Murphy bu noktadan sonra iki frame üst üste alarak geri dönüş sinyalleri verdiyse de devamını getiremedi. Maçın ondördüncü frame’inde bulduğu şansları iyi değerlendiren Neil, maçı 10-6 kazandı ve ilk Masters şampiyonluğuna ulaştı.
Maç sonrası ailesi ile şampiyonluk sevinci yaşayan Neil duygularını “Finale gelene yürüdüğüm yol hiç kolay değildi. Geçirdiğim süreçte taktiksel yönümü geliştirdim ve bunu başarmam da büyük etkisi olan antrenman arkadaşlarım Joe Perry ve Mark King'e teşekkür ederim. Eminim tüm Avusturalya ekranları başında bu maçı izledi ve ben kazanmayı çok istediğim bu şampiyonluğu kazandığım için çok mutluyum” şeklinde belirtti.
Maçtan sonra rakibini "kazanmayı gerçekten hak etti" şeklinde öven Shaun Murphy’nin sözleri karşısında onore olduğunu ifade eden Avusturalyalı, aynı centilmenlikte karşılık verirken; “Shaun gibi gerçekten samimi olan birinin sizden övgüyle bahsetmesinin ne kadar güzel olduğunu anlatamam. O harika bir şampiyon ve eminim ki ileride bu turnuvayı kazanacaktır.” ifadelerini kullandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam