Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

2011 böyle geçti: Tenis

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 27/12/2011 - 06:31 GMT+2

Filenin iki yakasında 2011 nasıl geçti? Zaferler, hezimetler, sakatlıklar, hastalıklar... Kortlarda bu yıl olan biteni Eurosport.com Türkiye ekibi olarak sizler için derledik.

Erkekler tenisinde Federer ve Nadal üstünlüğünün paramparça olduğu ve yıllardır üç numaralı koltukta suskun suskun oturan Djokovic'in patlama yaptığı, kadınlarda ise genç nesil ile olgun nesil arasındaki rekabette, gençlerin biraz daha fazla söz almaya başladığı bir sezonu geride bıraktık. Novak Djokovic ve Petra Kvitova yılın en iyi tenisçileri olurken, sakatlıklar ve hastalıkların da birçok raketi derinden etkilediği bir yıldı 2011.
Türk tenisi için ise kadınlar tenisinin en iyi sekiz raketini bir araya getiren Sezon Sonu Turnuvası'na üç yıl boyunca ev sahipliği yapacak olan İstanbul'un ilk kez görücüye çıkması açısından önemli bir yıldı. İstanbul bu sınavı yıldızlı pekiyi ile geçti. İşte teniste 2011:
ATP 2011: Cevap Djokovic
Teniste 2011 denilince akla tek bir isim geleceği kesin o da Novak Djokovic. Sırp tenisçinin üç Grand Slam kazandığı ve bir numaraya yükseldiği sezona derinlemesine bir bakış attık.
picture

novak djokovic against roger federer at the us open 2011

Görsel kaynağı: AFP

WTA 2011: İki neslin çarpışması
Kadınlar tenisinde 2011 kendine özgü hikâyeleri ile almanaklardaki yerini aldı. İki neslin mücadelesi şeklinde geçen bu yılı Onur Akmeriç anlattı.
picture

Petra Kvitova

Görsel kaynağı: Reuters

Kort değil Acil Servis
Geride bıraktığımız yılda kortlardaki başarı öykülerinin yanında hastalıklar ve sakatlıklar da dikkat çekti. Kortların karanlık yüzü bu yıl da lanetini sporcularına üzerinden eksik etmedi. Onur Akmeriç 2011'in talihsizlerini yazdı.
picture

Venus Williams of the US (L) is assisted as she walks off court

Görsel kaynağı: AFP

Wozniacki ve fast food
Grand Slam kazanmadan dünya 1 numarası olunur mu? Önemli olan istikrar mı, büyük başarı mı? Durmaksızın eleştirilen Caroline Wozniacki ile fast food zincirleri arasındaki benzerlik ne? Danimarkalı genç raketi Eurosport Türkiye spikeri Ali Kırçıl'dan okuyun!
picture

Danish player Caroline Wozniacki

Görsel kaynağı: Reuters

İstanbul: Rüzgar gibi geçti
2011 yılında Türkiye ve Türk tenisi için en önemli olay şüphesiz ki 2007’de açıklandığından beri beklenen WTA Sezon Sonu Şampiyonası’ydı. Üç yıllığına Türkiye’ye uğrayacak olan şampiyonanın ilki festival gibi geçti. Turnuvayı yerinden izleyen Ata Atay yazdı.
picture

petra kvitova

Görsel kaynağı: AA

Akıllarda yer edenler
Kort içinde veya dışında yaşanan komik, absürd ya da üzücü olaylar, açıklamalar, kazalar… Yılın akıllarda en çok yer eden 10 olayı sizlerle.
picture

Marion Bartoli

Görsel kaynağı: AFP

RÖPORTAJLAR:
Iva Majoli: Martina için üzüldüm
Herkesi şaşırtarak 1997 Fransa Açık finalinde Martina Hingis’i mağlup edip şampiyonluğa ulaşan Iva Majoli İstanbul’da düzenlenen WTA Sezon Sonu Turnuvası için WTA’in davetlisi olarak Mary Pierce ile birlikte Türkiye’ye geldi. Onur Akmeriç, eski raketle konuştu.
picture

martina hingis, iva majoli

Görsel kaynağı: AFP

Eva Asderaki seyircileri beğendi
Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından Altın Sertifika'nın verildiği üç kadın sandalye hakemden biri olan Eva Asderaki ile kariyeri ve İstanbul'daki Sezon Sonu Turnuvası hakkında konuştuk.
picture

Serena Williams Chair Umpire Eva Asderaki

Görsel kaynağı: Eurosport

Dulko-Pennetta rahat
Müthiş geçen bir 2010 yılının ardından bu sezon Avustralya Açık’ta zafere ulaşan Flavia Pennetta - Gisela Dulko çifti sezon içerisinde sakatlıklarla boğuşsalar da Sezon Sonu Turnuvası’na katılma hakkını elde eden son çift olarak, unvanlarını korumak için İstanbul’a geldiler. Biz de onlarla konuştuk.
picture

2011 Australian Open Pennetta Dulko

Görsel kaynağı: Eurosport

Çağla: ‘Wimbledon ne’ diye soruyorlar
Türk tenisinin yükselen yıldızlarından Çağla Büyükakçay, Eurosport.com Türkiye'nin sorularını yanıtladı. Genç raket medyanın tenise olan ilgisizliğinden şikayetçi.
picture

Cagla Buyukakcay, 2010

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

FOTO GALERİ:
Djokovic-Nadal rekabetinin bir yılı
Federer-Nadal rekabetinin yerini bu yıl bu ikilinin müthiş çekişmesi aldı. Altı kez finalde karşılaşan iki tenisçiden gülen taraf hep Novak Djokovic'ti.
picture

TENNIS Picasso Nadal Djokovic 2011 US Open

Görsel kaynağı: Eurosport

VİDEOLAR:
Milli tenisçi Marsel İlhan ile efsane Roger Federer antrenman yaptı ve siz bunu kaçırdınız mı? Gönlümüz elvermez... İZLEYİN!
Avustralya Açık'ın en eğlenceli anlarından seçmeler... WATTS SİZLERLE!
Hiç servis karşılarken kırılan raket gördünüz mü? Radwanska gördü. İZLEYİN!
Fransa Açık 2011'in komik anları. WATTS'A BUYRUN!
Djokovic'in üç yıl sonra kazandığı ilk Grand Slam şampiyonluğunun nasıl geldiği BURADA!
Peki ya Stosur? Serena Williams'ı kendi evinde alt edip kariyerinin ilk Grand Slam zaferine nasıl ulaştı? BİR TIK UZAKTA!
Nole'nin Roger Federer karşısında maç puanında yaptığı dillere destan return için TIKLAYIN!
Bu yıl Amerika Açık'ta tarih yazıldı. Djokovic'in Nadal karşısındaki maç puanını İZLEYİN!
Nadal'ın kort dışı aktiviteleri #47: REKLAM ÇEKİMİ
Rafa'yı basın toplantısında vuran KRAMP!
Ve Wozniacki'nin kramplı Nadal TAKLİDİ!
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam