Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Amerika Açık'ta Serena Williams Victoria Azarenka'yı yenerek şampiyon oldu

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/09/2013 - 14:59 GMT+3

Sezonun son Grand Slam'i Amerika Açık'ta, finalde Victoria Azarenka'yı 7-5/6-7/6-1’lik setlerle geçen Serena Williams Amerika Açık'taki 5. zaferine ulaştı.

Serena Williams of the U.S. holds her winner's trophy as Victoria Azarenka of Belarus (L) holds the runner up trophy after Williams won their women's singles final match at the U.S. Open (Reuters)

Görsel kaynağı: Reuters

Sezonun son Grand Slam'i Amerika Açık'ta kadınlar final mücadelesinde Serena Williams ve Victoria Azarenka şampiyonluk için korta çıktı. Şu an dünya sıralamasının ilk iki sırasını paylaşan iki tenisçi, geçen sene de burada finalde karşılaşmış, ABD'li tenisçi 6-2/2-6/7-5 galip ayrılıp kupaya uzanan taraf olmuştu.
İlk sete birbirlerinin servislerini kırarak başlayan ikili, daha sonra servis oyunlarını alarak durumu 5-5'e getirdi. Seti noktalamak için bu kritik noktada servis kıran Serena, sonraki oyunu da alarak seti 7-5 hanesine yazdırdı.
İkinci sete de servis kırarak başlayan ABD'li tenisçi, durumu hızlı bir biçimde 4-1'e getirdi. Bu noktadan geri dönmeyi başaran Azaenka, önce seti tie-break'e götürdü, sonra da 6-7 kazanmasını bildi.
Üçüncü sete ful konsantrasyonu ile dönen dünya bir numarası, dikkati dağılan ve basit hatalar yapmaya başlayan Belaruslu karşısında seti zorlanmadan 6-1 ile almayı başardı.
Maçtan 7-5/6-7/6-1'lik setlerle galip ayrılan Serena Williams, Amerika Açık'taki beşinci şampiyonluğunu kazanmış oldu. Kariyerinin 17. Grand Slam zaferine ulaşan ABD'li tenisçi, aynı zamanda toplam 3.6 milyon dolarlık para ödülünün de sahibi oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam