Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Serena Williams ve Victoria Azarenka finalde kozlarını paylaşıyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 08/09/2013 - 23:39 GMT+3

Sezonun son Grand Slam'i Amerika Açık'ta kadınlarda final zamanı. Serena Williams ve Victoria Azarenka bu akşam oynanacak maçta şampiyonluk için korta çıkıyor.

Victoria Azarenka and Serena Williams (Reuters)

Görsel kaynağı: Reuters

Amerika Açık'ta kadınlar finali geçen senenin rövanşı niteliğinde olacak. Geçen sene oynanan finalde karşılaşan dünya bir numarası Serena Williams ile dünya iki numarası Victoria Azarenka yine karşı karşıya geliyor.
İkilinin geçen seneki mücadelesinden ABD'li tenisçi 6-2/2-6/7-5 galip ayrılıp kupaya uzanan taraf olmuştu.
Daha önce burada 1999, 2002, 2008 ve 2012 yıllarında şampiyonluk yaşamış olan Serena Williams, maçtan da galip ayrılması halinde, Margaret Court, Billie Jean King, Chris Evert, Martina Navratilova, Steffi Graf, Monica Seles, Venus Williams ve Kim Clijsters'ın ardından iki sene üst üste burada şampiyon olarak adını tarihe yazdıracak.
Dünya iki numarası Victoria Azarenka ise, bir yıl önceden kalan hesabı kapatmak için korta çıkacak. Bu sene Li Na'ya karşı kazandığı Avustralya Açık zaferinden sonra istediği sonuçlara imza atamayan Belaruslu, bu maçta galip gelmesi halinde Martina Hingis'in 1997'de şampiyonluğundan sonra aynı sene hem Avustralya Açık hem de Amerika Açık'ı kazanan ilk kadın raket olacak.
İki tenisçi bu sezon son olarak Cincinnati finalinde karşı karşıya geldi. Serena Willams'ı mağlup eden Azarenka, kupaya uzanan isim oldu.
İkili daha önce 15 kez birbirine rakip oldu. Bu rekabette Serena Williams'ın 12'ye 3 üstünlüğü bulunuyor.
TSİ 23:45'te başlaması planlanan maç Eurosport ekranlarından yayınlanacak.
Maç öncesi bilgiler
  • Şu ana kadar oynanan altı turda Azarenka 20 kez servis kırdırırken, Serena için bu sayı sadece 2.
  • Kadınlarda Amerika Açık finali, üst üste iki yıl aynı oyuncular tarafından son olarak oynandığında yıl 2002'ydi. Serena ile kardeşi Venus, 2001 finalinin ardından New York'ta bir kez daha kozlarını paylaşmıştı.
  • Serena final yolunda yalnızca 16 oyun kaybetti.
  • Dünya bir numarasının hiçbir maçı 90 dakikadan daha fazla sürmedi.
  • Serena bu yıl sadece dört kez yenildi, fakat bu yenilgilerin ikisi Azarenka karşısında geldi.
  • Azarenka açık havada, sert zeminde oynadığı son 39 maçta 38 galibiyet aldı. Bu aynı zamanda, Belaruslu tenisçinin son dört sert zemin Grand Slam'inde final oynadığı anlamına geliyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam