Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Stanislas Wawrinka: Şimdi benim zamanım

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 06/09/2013 - 18:37 GMT+3

Amerika Açık çeyrek finalinde son şampiyon Andy Murray'yi üç sette geçen Stanislas Wawrinka, Lequipe'e konuştu.

Stanislas Wawrinka

Görsel kaynağı: Reuters

Amerika Açık'ta Andy Murray'yi set vermeden yenerek yarı finale çıkan Stanislas Wawrinka, galibiyetin ardından Fransız gazetesi Lequipe'in internet sitesine bir röportaj verdi.
Sergilediği etkileyici performansla ilgili hislerinin sorulması üzerine, "Bir Grand Slam'de ilk kez yarı finale çıktım, bu harika. Daha iyi olansa bunu son şampiyon ve 2013 Wimbledon şampiyonu Andy Murray'yi yenerek başarmış olmam" sözlerini kullandı.
Maç sırasında kendisini en çok memnun eden şeyin baskıyı çok iyi göğüsleyebilmesi olduğunu belirten İsviçreli, "Genelde biraz gergin olurum ve bu yüzden birkaç oyun kaybederim. Bu maçta baskıyla savaşmak için daha agresif olmayı seçtim, çünkü bu tip durumlarda Andy'nin zaman zaman biraz fazla savunmada kaldığını biliyordum. Onu çizgi gerisinde çok uzakta yakaladığımda bu stratejiye başvurdum ve bunu avantaja çevirdim. Fazla farklı şeyler denemekten veya oyunumu değiştirmekten kaçınarak aynı seviyede kalmaya gayret ettim" şeklinde konuştu.
Dünya 10 numarası, bu kez ön plana çıkanın vatandaşı Roger Federer değil kendisi olmasıyla ilgili neler hissettiği sorusuna, "Bana ait olan bu anı çok arzulamıştım, şimdi benim zamanım, fakat Roger'ın vatandaşım olmasının bu durumla bir ilgisi yok. Kariyerimin başında bana yardımcı olduğu için ona minnettarım. Maçtan sonra mesaj gönderip beni tebrik etti" sözleriyle alçakgönüllü bir cevap verdi.
Koçu Magnus Norman'ın oyununun temelinde çok fazla değişiklik yapmadığını söyleyen Wawrinka, "Hemen hemen aynı mentaliteyle devam ediyorum. Bu daha çok kendine güvenme meselesi. Magnus'un bende yarattığı değişiklik daha çok güvenle ilgili" diyerek sözlerini noktaladı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam