Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Erkeklerde günün “en”leri

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 19/01/2011 - 17:56 GMT+2

Melbourne’de üçüncü günde şüphesiz en çok öne çıkan maç Rod Laver Arena’nın akşam seansında oynanan Roger Federer-Gilles Simon maçı oldu. Federer’in beş sette kazanmayı bildiği bu maç “günün maçı” olarak öne çıktı.

Roger Federer Australian Open 2011

Görsel kaynağı: Eurosport

Günün maçı (Simon-Federer): Gilles Simon, bundan önce Roger Federer’e karşı oynadığı iki maçı da kazanmayı başarmıştı ve Federer’e karşı “başa başta” üstün olan nadir oyunculardan biriydi. 2008 yılında ilk 10’a girmeyi başarmış olan Simon, son zamanlarda çok formda olmamasına rağmen buraya Sydney turnuvasını kazanarak geldi. Simon gibi sezona turnuva kazanarak başlayan Federer, iyi formunu bu maçın ilk iki setinde de gösterdi ve setlerde 2-0 öne geçti. Üçüncü setin başında servis kırdırdıktan sonra basit hata sayısını arttıran Federer, seti kaybetti. Bu setten aldığı moralle iyi oyununu dördüncü sete taşıyan Fransız raket, maçı final setine götürdü. Bu sette yorgunluğuna teslim olan Simon, maçı kaybetse de dünya 2 numarasına karşı gösterdiği harika mücadeleyle taraflı tarafsız herkesin takdirini toplamayı başardı.
Günün geri dönüşü (Fernando Verdasco): İspanyol 9 numaralı seribaşı Fernando Verdasco, ikinci tur maçında Sırp raket Janko Tipsarevic’i 3 maç puanı kurtararak yenmeyi başardı. Setlerde 2-1 önde olan Tipsarevic, dördüncü sette maç için servis atarken servisini kırdırdı. 5-5’te bir kez daha servis kıran Tipsarevic, 6-5’te tekrar maç için servis atarken yakaladığı 3 maç puanını kullanamadı ve tekrar servis kırdırdı. Tiebreak’i puan alamadan kaybeden Tipsarevic, son seti de berbat oynadı. Bu periyotta yaptığı geri dönüşten aldığı moralle üst üste 17 puan kazanan Verdasco, son sette rakibine oyun dahi vermedi ve adını bir üst tura yazdırdı.
Günün sürprizi (Tommy Robredo): İspanyol Robredo, geçtiğimiz sezon sakatlık ve formsuzluk sorunlarıyla boğuştuktan sonra sıralamada bir hayli gerilere düşmüştü. Bugünkü rakibi Mardy Fish ise, aksine geçen seneyi harika geçirmiş ve ilk 20 içerisine girmişti. Maç öncesi favori olan Fish, ilk seti de 6-1 kazanmayı başardı ama arkasından Robredo fırtınası başladı. Üst üste üç seti 6-3 ile kazanan tecrübeli İspanyol, sadece üç seribaşının elendiği günde günün sürprizini gerçekleştiren isim oldu.
Günün performansı (Xavier Malisse): Chennai’de sezona final oynayarak başlayan 30 yaşındaki Belçikalı, iyi formunu Avustralya’ya da taşımayı bildi. İlk tur maçını set vermeden kazanan Malisse, ikinci turda bugün turnuvanın 25 numaralı seribaşısı olan Albert Montanes’i 6-4/6-0/6-1 gibi spektaküler bir skorla geçerek üçüncü turda Roger Federer’in rakibi oldu.
Günün parlayanı (Kei Nishikori): İlk turda Fabio Fognini’yi eleyen 20 yaşındaki genç Japon raket, ikinci turda da ilk turda Nikolay Davydenko’yu turnuva dışına iten Florian Mayer’i dört sette geçmeyi başardı. Yaşadığı uzun sakatlığın ardından geçen sene geri dönen Nishikori, bu sezona ünlü antrenörlerden Brad Gilbert ile girmişti. Genç oyuncu üçüncü turda maç puanları kurtararak bir üst tura çıkan Verdasco karşısında olacak ve şu an oynadığı tenisle dünya 9 numarasına karşı şansı hiç de az görünmüyor…
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam