Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İsviçre derbisi Federer'in

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/01/2011 - 10:42 GMT+2

İki İsviçreli’yi karşı karşıya getiren Avustralya Açık çeyrek final mücadelesinde dünya iki numarası Roger Federer müthiş bir performans gösterdiği maçta Stanislas Wawrinka’yı 6-1/6-3 ve 6-3’lük üç setle mağlup ederek yarı finale yükseldi.

TENNIS 2011 Australian Open Federer

Görsel kaynağı: Eurosport

Dördüncü tur mücadelesinde Andy Roddick’i korttan silen Wawrinka ile bugün karşılaşmaya başlayan Wawrinka arasında gece ile gündüz kadar fark vardı. Daha genç olan İsviçreli, tutuk başladığı setin ikinci oyununda servisini kırdırdı. Vatandaşına nefes dahi aldırmayan Federer ilk seti yarım saat olmadan hanesine yazdırmıştı bile.
İkinci sette daha derli toplu görünen Wawrinka 3-2 öndeyken maçtaki tek servis kırma puanını yakaladı ancak paralel tek el backhandi isabetsiz olunca bundan yararlanamadı. Federer üst üste aldığı dört oyunlu bu seti de 6-3 kazandı.
Son sette de üstün formunu devam ettiren 16 kez grand slam şampiyonu, 2008 Olimpiyat Oyunları’nda çiftlerde altın madalya kazandığı partnerini mağlup ederek son dörde kaldı.
Harika bir servis performansı gösterdiği müsabakadan sonra konuşan İsviçreli, “Agresif oynamayı tercih ettim. Görünüşe göre doğru oyun planı ile oynamışım” dedi.
Geçen yılın sonundaki ATP Dünya Turu Finalleri’nde şampiyon olduktan sonra bu sene Doha’da zafere ulaşan Federer, böylece galibiyet serisini de 15 maça çıkarttı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam