Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Hoş geldiniz...

A. Murray karşı N. Djokovic | Avustralya Açık
Men's Singles | Final | 30.01.2011 | Melbourne
Tamamlandı
A. Murray (5)

N. Djokovic (3)
Canlı
Canlı Gelişmeler

Live comment icon
Djokovic: “Bu şampiyonluğu aileme, kız arkadaşım Jelena’ya, arkadaşlarıma armağan ediyorum. Ülkemiz çok kötü günler geçirdi bunu telafi etmeye çalışıyoruz.”
Live comment icon
Djokovic: “Takımıma teşekkür ediyorum. Bireysel spor olarak gözükse de takımınız sizi çok destekliyor ve korttaki performansınızı etkiliyor.”
Live comment icon
Djokovic: “Andy’i tebrik ediyorum. Geçen sene de final oynamıştı. Uzun zamandır birbirimizi tanıyoruz. Eminim ki burada da, diğer slamlerde de şampiyonluğa ulaşacaktır.”
Live comment icon
Murray: “Novak’ı tebrik ediyorum. Müthiş bir turnuva oynadı ve kazanmayı hak etti. Takımıma teşekkür ederim. Benim için çok çalıştılar. Umuyorum tekrar geri dönüp şampiyonluğu elde edeceğiz.”
Andy Murray ise kariyerinin üçüncü grand slam finalinde yine set alamadı. Daha önce iki kez Federer'e karşı oynamış ve set alamamıştı.
Sırp raket böylece ikinci grand slam şampiyonluğuna ulaşıyor ve "One Slam Wonder" tabir edilen tek slam kazananlara takılan lakaptan da kurtulmuş oluyor.
3-6
Live comment icon
Oyun, set, maç ve şampiyonluk Novak Djokovic...
Murray tamamen koptu bu oyunda. Çok basit vuruşlarda filede kaldı. Ancak bir forehand bir de backhand hatası arka arkaya geldi Djokovic'ten. İki top da uzun.
Djokovic maç için servis kullanıyor.
3-5
Live comment icon
Murray karşılaşmanın başından beri aldığı bir puan sonrası ilk kez gülümsedi. Nefis bir paralel forehand ile oyun puanını elde etti ama bir sonraki forehand'i vuran sanki aynı adam değildi. Yine beraberliklerle dolu bir oyun oluyor. Djokovic bu gergin ortamdan sağ çıkan isim oldu. Murray servisini kırdırdı.
3-4
Djokovic... Güzel puanlar... Fileden alınan yardım... Kazanılan bir servis oyunu daha. Sette ilk servisi atmanın avantajı yadsınamaz. Özellikle bu tip maçlarda. Servis kırma avantajı olmasa bile skorbordda önde görünmek bile rakibinize baskı yapmak için yeterli.
3-3
Oyun içerisindeki momentum değişimlerinde artış var. Murray kendi servisinde ilk iki puanı alsa da Novak Djokovic üst üste üç puan ile (birisi çift hata) servis kırma puanı buldu. Ancak Britanyalı yine servis performansını yükseltti ve bu kritik oyunda servisine tutundu. Şimdi üçüncü sette her şey eşit.
2-3
Live comment icon
Murray'den cevap geldi. Kritik bir yerde mücadele dozajını arttırdı Britanyalı. İki servis kırma puanının ilkini iyi servisle savuştursa da, çok kötü bir backhand drop-shot denemesi ile servisini çaldırdı Sırp tenisçi.
Murray'nin üçüncü setin başında kırdığı servis.
1-3
Live comment icon
Altıncı servis kırma puanında bu sefer başarıyor Djokovic. Büyük bir kararlılık, büyük bir azim.
İkisi arka arkaya olmak üzere dört servis kırma puanı çevirmeyi başardı Murray. Çabalıyor ancak bir puan iyi servis atıp berabere karesine çok kötü servis atınca Djokovic bir kez daha avantaj yakalıyor. Uzun bir oyun.
1-2
Hatasız bir oyun ile servisine tutundu Sırp tenisçi. Üçüncü setin başındaki düşüşü çabuk atlattı. Şu bariz ki, daha fazla isteyen ve bu isteği korta daha iyi yansıtan taraf Djokovic.
1-1
Live comment icon
Djokovic geri geldi. Ama Murray'nin hatalarıyla. İnanılmaz basit hatalar. Kaybetti servisini ve onu sakinleştirmeye çalışan tribündeki annesine "Hiçbir şey yolunda değil" diye bağırdı.
1-0
Live comment icon
İlk iki seti sıfıra karşı kazanarak açan Djokovic, bu setin ilk oyununda servis kırdırdı. Oyun içinde git-geller yaşandı. Murray iyi başladı, Djokovic karşılık verdi. Ancak bitirişi beş numaralı seribaşı passing-shot ile yaptı. Bu, kıvılcım olabilir. Ama ateş için depoda gaz kaldı mı?
Bu sette oyun sayısı daha az ancak rakibine oranladığımızda ikinci sette basit hata sayısında gözle görülür bir düşüş var Djokovic'te.