Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Dört Grand Slam kupası karşı karşıya: Simona Halep - Garbine Muguruza

Eurosport Türkiye

Güncellendi 29/01/2020 - 13:43 GMT+3

Avustralya Açık’ta kadınlarda ikinci yarı final eşleşmesi de belli oldu. Kariyerlerinde birer kez Roland Garros ve Wimbledon şampiyonluğu yaşamış iki raket, Simona Halep ve Garbine Muguruza yarı finalde birbirlerine rakip oldular.

Halep Muguruza

Görsel kaynağı: Getty Images

Sezonun ilk Grand Slam’İ Avustralya Açık’ta kadınlarda tüm çeyrek final maçları noktalandı. Dün, Ash Barty ile Sofia Kenin yarı finalde eşleşmişti. Diğer yarı finalin tarafları ise bu sabah oynanan maçlar sonucunda öğrendik.
Anne Kontaveit’i mağlup eden 2018 Roland Garros ve 2019 Wimbledon şampiyonu Simona Halep, yarı final vizesi aldı ve rakibini beklemeye koyuldu. Halep’in rakibi ise, Anastasia Pavlyuchenkova’yı geçen 2015 Wimbledon ve 2016 Roland Garros şampiyonu Garbine Muguruza oldu.
Garbine Muguruza
Halep, Muguruza’ya göre 2019’u daha iyi geçirdi. Wimbledon’ı kazanmasının yanı sıra Roland Garros’ta çeyrek finale dek yükselmişti. İspanyol Muguruza ise Avustralya Açık ve Roland Garros’ta dördüncü tura kadar çıkmış, Wimbledon ve Amerika Açık’a ise ilk turda veda etmişti.
Simona Halep
Bu iki raket, daha önce beş kez karşı karşıya geldi. Beş maçın üçünü Muguruza, ikisini ise Halep kazandı. Bir maç ise, Halep'in sakatlık nedeniyle mücadeleden çekilmesi nedeniyle oynanamamıştı. İkilinin arasındaki maçlara detaylı bakalım:
OrganizasyonAşamaKazananSkor
2018 Roland GarrosYarı finalSimona Halep2-0
DohaYarı finalGarbine MuguruzaHalep, sakatlık nedeniyle çekildi.
Cincinnati MastersFinalGarbine Muguruza2-0
StuttgartSon 16Simona Halep2-1
Fed KupasıGrup aşamasıGarbine Muguruza2-0
WuhanSon 32Garbine Muguruza2-1
Halep - Muguruza maçı yarın (30 Ocak Perşembe) 08:15'te oynanacak. Karşılaşmayı Eurosport 1'den izleyebilirsiniz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam