Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nole son sekizde

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/01/2012 - 16:08 GMT+2

Ev sahibi eski dünya 1 numarası Lleyton Hewitt ile karşılaşan Novak Djokovic müsabakadan 6-1/6-3/4-6/6-3’lük setlerle galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi. Yerel saatle 01.00'de sonuçlanan maçta Nole rahat gidişatını üçüncü sette zora soksa da galibiyeti almayı bildi.

Novak Djokovic

Görsel kaynağı: Reuters

Son şampiyon olarak katıldığı turnuvada şimdiye kadar dirençle karşılaşmayan Sırp tenisçi, Avustralyalı rakibi karşısında ilk iki sette rahattı. Ancak sonraki iki set tam bir heyecan fırtınasıydı.
Karşılaşmaya kırdığı iki servisle başlayan ve 4-0 öne geçen Nole, bu seti zorlanmadan kazandı. Hewitt elde ettiği tek oyun Djokovic’in servisinde elde ettiği oyundu. İkinci setin ilk üç oyununda tenisçiler servislerini kaptırdı. Dünya 1 numarası son oyunda da rakibinin servisini çaldı ve seti hanesine yazdırdı.
Üçüncü sete Nole yine servis kırarak girdi ve 3-0 üstünlüğü yakaladı. Ancak ev sahibi raket buna cevap verdi. 4-4’te bir kez daha rakibinin servisini kazanan Hewitt, seti 6-4 ile hanesine yazdırdı.
Dördüncü sette mücadele üst düzeydeydi. İki taraf da serivs kırma puanlarından yararlanamazken, oyunlar defalarca 40-40 oldu. Setin kaderi altıncı oyunda değişti. Dünya 1 numarası kırdığı servisle skoru 4-2’ye getirdi ve bu noktadan sonra hata yapmadı.
Karşılaşmayı dört sette kazanan Djokovic, çeyrek finalde David Ferrer ile karşı karşıya gelecek.
Tüm Avustralya Açık heyecanını Eurosport ve Eurosport Player'dan canlı takip edebilirsiniz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam