Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nole yorgun ama güçlü

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/01/2012 - 13:43 GMT+2

Son şampiyon Novak Djokovic çeyrek finalde karşılaştığı David Ferrer’i 6-4/7-6/6-1 ile mağlup etti. Sırp tenisçi ikinci sette yaşadığı düşüşe rağmen yarı finale yükseldi.

2012 TENNIS Novak Djokovic

Görsel kaynağı: Reuters

Heyecanlı ralliler ve uzun süren oyunlar ile başlayan mücadelede ilk servis kıran taraf Djokovic’ti. Beşinci oyunda rakibinin servisini çalan Sırp tenisçi, bu avantajını yitirmedi ve servis kırma puanı çevirdiği oyunu kazanarak ilk seti hanesine yazdırdı.
Djokovic ikinci sete de servis kırarak başladı. Bu sette yorgun görünen ve bir pozisyonda sol bacağını zorlayan dünya 1 numarası oyunda bir anda düştü. Ferrer dördüncü oyunda servis kırdı ve rakibinin bu düşüşünün üzerine gitti. Sırp raketi geri çizginin arkasında tutan ve koşturan İspanyol tenisçi seti almaya çok yaklaşsa da bir anda 11. oyunda servisini kaptırdı. Set için servis atan Djokovic de servisini rakibine armağan edince setin kazananını tie-break belirledi.
Sağlık sorunlarından kurtulmuş gözüken Djokovic bu seti de 7-5’lik tie-break oyunu ile kazanarak rakibini oyundan düşürdü. Tek taraflı geçen son seti kazanan son şampiyon yarı finale yükseldi.
Dünya 1 numarasının yarı finaldeki rakibi Andy Murray olacak. Karşılaşma cuma günü oynanacak.
Tüm Avustralya Açık heyecanını Eurosport ve Eurosport Player'dan canlı takip edebilirsiniz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam