Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fedex yarı finalde

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 24/01/2012 - 09:40 GMT+2

Avustralya Açık çeyrek finalinde kariyerindeki 1000. ATP Turu maçına çıkan Roger Federer, Juan Martin del Potro'yu 6-4/6-3/6-2'lik setlerle çok rahat geçerek yarı finale yükseldi. İsviçreli müthiş performansı ile göz doldurdu.

2012 Open Australie Roger Federer

Görsel kaynağı: AFP

Federer maça adeta uçarak başladı. Rakibinin servisini kırarak 3-0 öne fırlayan İsviçreli’ye del Potro’nun cevabı gecikmedi. Yedinci oyunda servis kırarak durumu 4-3’e getiren Arjantinli raket sonraki servis oyunu da alarak sete eşitliği getirdi fakat devamını getiremedi. Seti kazanmak için servis karşılayan 16 kez Grand Slam şampiyonu 6-4 ile güldü.
İkinci sette de üstün olan taraf İsviçreli’ydi. 4-3 öndeyken servis atan Federer, dört servis kırma puanı çevirdi. Bu kritik oyunda servis kıramayan ve oyundan düşen Arjantinli del Potro, bir sonraki oyunda servisini kaptırarak bu seti de kaybetti.
Üçüncü sete bu momentumla giren Federer, setin hemen başında rakibinin servisini çaldı. Bu avantajını yitirmeyen İsviçreli 4-2 öndeyken bir kez daha rakibinin servisini çaldı ve maçı kendi servisleri ile noktaladı.
Geçen yıl yarı finalde Novak Djokovic’e üç sette mağlup olan Federer’in yarı finaldeki rakibi Rafael Nadal – Tomas Berdych maçının galibi olacak.
Tüm Avustralya Açık heyecanını Eurosport ve Eurosport Player'dan canlı takip edebilirsiniz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam