Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Avustralya Açık 2013 - Hampton Azarenka'yı salladı ama yıkamadı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 19/01/2013 - 08:20 GMT+2

Son şampiyon Victoria Azarenka, bir ara oyundan düşmesine rağmen Jamie Hampton'ı 6-4/4-6/6-2'lik üç setle alt etti.

victoria azarenka

Görsel kaynağı: Reuters

Dünya 1 numarası karşılaşmaya çok hızlı bir giriş yaptı. Karşılıklı alınan servis oyunlarının ardından rakibinin servisini iki kez kıran Victoria Azarenka 5-1’lik üstünlüğü yakaladı. Ancak bu noktadan sonra servislerinde sorun yaşamaya başlayan Belaruslu, Hampton’ın bu fırsatları kaçırmaması ile iki kez servis kırdırdı ve durum 5-4’e geldi. Hampton sete dengeyi getirmek için servis attığı oyunda gerginliğinin kurbanı oldu ve çift hata ile seti son şampiyona teslim etti.
İkinci sete üstün giren taraf ABD’li tenisçiydi. Karşılıklı kırılan servislerin ardından bir kez daha rakibinin servisini çalmayı başaran Hampton, bu avantajını 5-3’e kadar taşıdı. Azarenka’nın servis oyununda iki set puanı yakalayan ancak bunları kullanamayan 1990 doğumlu tenisçi, belindeki ağrı nedeniyle aldığı sağlık molasının ardından korta döndü ve seti kendi servisleri ile noktaladı.
Turnuvadaki ilk setini kaybeden Azarenka ikinci sette de servisini kırdırdı fakat bel ağrıları ile oynayan Hampton’ın hataları set ilerledikçe arttı. Dünya 1 numarası önce servisini geri aldı ardından bir kez daha servis kırarak 4-2 öne geçti. Oyundan iyice düşen ABD’li rakibi karşısında bus seti 6-2 ile kazanan Belaruslu dördüncü tura yükseldi.
Azarenka’nın bu turdaki rakibi Elena Vesnina-Roberta Vinci mücadelesinin galibi olacak.
İki kez Grand Slam şampiyonu Svetlana Kuznetsova ise Carla Suarez Navarro’yu 6-2/4-6/6-3 ile mağlup ederken bir başka Rus Maria Kirilenko da Yanina Wickmayer’i 7-6/6-3’lük setlerle geçmeyi başardı.
Avustralya Açık heyecanını Eurosport, Eurosport 2 ve Eurosport Player'dan canlı maç yayınları ile yaşayabilirsiniz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam