Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Avustralya Açık'a havlu atan son isim Çağla Büyükakçay

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 11/01/2018 - 11:29 GMT+3

Rakibi Julia Boserup'a iki sette mağlup olan Büyükakçay'ın elenmesiyle Türkiye'nin Avustralya Açık'taki tek temsilcisi olarak gençler kategorisinde mücadele eden Yankı Erel kaldı.

Çağla Büyükakçay

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Avustralya Açık elemelerinde Türkiye'yi temsil eden dört tenisçi, rakiplerine mağlup olarak sezonun ilk Grand Slam turnuvasına elemelerin ilk turundan veda etmiş oldu.
Türkiye adına turnuvada boy gösteren ilk isim, ATP klasmanının 263. basamağında yer alan Cem İlkel oldu. Tek erkekler ön eleme turunda dünya 209 numarası Salvatore Caruso ile karşılaşan Cem İlkel, İtalyan rakibine 6-2 ve 6-4'lük setlerle yenilerek turnuvadan elendi.
Tek kadınlar ön eleme turunda ise Türkiye'den üç isim yer aldı. Korta ilk olarak çıkan dünya 172 numarası Başak Eraydın, elemelere 15 numaralı seribaşı olarak katılan Irina Falconi'ye 6-1 ve 6-0'lık setlerle mağlup olarak ilk kez katıldığı Avustralya Açık'a veda etti.
WTA klasmanının 203. basamağında yer alan İpek Soylu da İsviçreli rakibi Stefanie Voegele'ye 6-4 ve 6-2'lik setlerle yenildi ve üst üste üçüncü yılında da Avustralya Açık'a elemelerin ilk turunda havlu attı.
Geçtiğimiz yıl sezonun ilk Grand Slam'ine ana tablodan katılmayı başaran Çağla Büyükakçay ise ABD'li Julia Boserup'a 6-4'lük iki sette mağlup olarak Türkiye'den Avustralya Açık elemelerine veda eden son isim oldu.
Avustralya Açık elemelerinde dört temsilcisini ilk turda kaybeden Türkiye'nin turnuvadaki tek ismi olarak, genç erkekler ana tablosunda mücadele edecek 17 yaşındaki Yankı Erel kaldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam