Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nole finalde

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 20/03/2011 - 02:32 GMT+2

Sezonun ilk Masters turnuvası Indian Wells’te günün ikinci yarı finali heyecana sahne oldu. Bu sezon yenilgisi bulunmayan Novak Djokovic, iki kez devirdiği Roger Federer’i 6-3/3-6 ve 6-2'lik üç setle yine mağlup ederek finalde Nadal’ın rakibi olurken dünya iki numarasına yükseldi.

Novak Djokovic of Serbia celebrates winning a point against Richard Gasquet of France during their quarter-final match at the Indian Wells Masters

Görsel kaynağı: Reuters

Maça iyi başlayan Avustralya Açık şampiyonu ilk setin beşinci oyununda servis kırarak 3-2 öne geçti ve bu avantajını set sonuna kadar sürdürdü. Son oyunda rakibinin servisini bir kez daha kıran Sırp raket ilk seti hanesine yazdırdı.
İkinci sette Federer basit hata sayısını ilk settekinin yarısına çekince Djokovic’i zorladı ve seti 6-3 kazanarak maça denge getirdi.
Son sete servis kırarak başlayan 23 yaşındaki Djokovic, bu avantajını dördüncü oyunda kaybetse de bir sonraki oyunda rakibinin servisini tekrar çalarak skoru 3-2’ye getirdi. Ardından kendi servis oyununu sıfıra karşı kazanan Sırp tenisçi, Federer’in servis oyununda üç kez servis kırma şansı yakaladı. İlk ikisini kötü kullanan iki kez grand slam şampiyonu, üçüncüde hata yapmadı ve 5-2 öne geçti. Son oyunu da zorlanarak da olsa kazanan Djokovic finale yükseldi.
Djoker lakaplı tenisçi finale yükselmekle kalmadı aynı zamanda dünya sıralamasında Federer’in üzerine çıkarak iki numaralı koltuğun sahibi oldu. Djokovic bu yıl hiç mağlubiyet görmezken, sadece dört set kaybetti.
Sırp tenisçinin finaldeki rakibi Rafael Nadal olacak. Dünya 1 numarası, bugün ilk sette 3-0 geriye düştüğü karşılaşmada Juan Martin del Potro’yu 6-4’lük iki setle saf dışı bıraktı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam