Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Djokovic yoksa sorun var

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 17/09/2011 - 15:43 GMT+3

Davis Kupası’nın yarı final ayağında Arjantin, son şampiyon Sırbistan karşısında ilk gün karşılaşmalarından galip gelmeyi başardı ve yarı finale çok iyi bir başlangıç yaptı.

TENNIS Viktor Troicki in his Davis Cup rubber against David Nalbandian

Görsel kaynağı: Reuters

Serinin ilk maçı, yarı finalin dördüncü sete uzayan da ilk karşılaşması oldu ve Viktor Troicki’yi 6-4/4-6/6-2/6-3’lük setlerle yenen David Nalbandian, ülkesi Arjantin’i 1-0 öne geçirdi. Maç boyunca Troicki’nin acelerine, forehand winnerları ile cevap veren dünya sıralamasının 74 numaralı raketi, ikinci seti servisini kırdırarak kaybetmesine rağmen, genel olarak klasmanın 16. sırasındaki rakibinden üstün bir oyun ortaya koydu ve 2 saat 52 dakikanın sonunda korttan galip ayrılmayı bildi.
Amerika Açık çeyrek finalinde, vatandaşı ve turnuvanın şampiyonu Novak Djokovic’i bir hayli zorlayan, ancak dizinden yaşadığı sakatlık sorunu nedeniyle karşılaşmadan çekilmek zorunda kalan Janko Tipsarevic ile dünyanın 17 numarası Juan Martin Del Potro’yu karşı karşıya getiren serinin ikinci maçında ise 7-5/6-3/6-4’lük setlerle rakibine üstünlük sağlayan Arjantinli, seride skoru 2-0’a getirmeyi başardı. Maçın üç setinde de rakibinin servisini birer kez kırmayı başaran Arjantinli raket, her defasında avantajını korumayı bildi ve maç sonunda büyük sevinç yaşadı. Tipsarevic’in sonunu hazırlayan ise kendi basit hataları oldu. Karşılaşma boyunca 52 basit hata yapan sıralamanın 13 numaralı raketi, bir kez yakaladığı servis kırma şansını da değerlendiremedi.
Pazartesi günü Amerika Açık finalinde Rafael Nadal’ı dört sette mağlup eden dünya sıralamasının 1 numarası Novak Djokovic sakatlığı nedeniyle eşleşmeden çekilmişti.
Davis Kupası’nda cumartesi günü oynanacak çiftler maçlarının ardından pazar günü iki tekler maçı daha oynanacak. Yarı final serilerinde rakipleri karşısında 2-0’lık üstünlüğü yakalayan Arjantin ile İspanya, cumartesi veya Pazar günü birer maç daha kazanmaları halinde, Aralık ayındaki finalde karşı karşıya gelecekler.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam