Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İspanya'da yorgunluk

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 29/11/2011 - 19:13 GMT+2

Hafta sonu oynanacak Davis Kupası finali öncesi İspanyol tenisçilerdeki yorgunluğu dikkat çekiyor.

Davis Cup 2011 Nadal Del Potro

Görsel kaynağı: Eurosport

Sevilla’da İspanya ile Arjantin arasında oynanacak finalde ev sahibinin en büyük kozları Rafael Nadal ve David Ferrer geçen hafta oynadıkları ATP Dünya Turu Finalleri nedeniyle fiziksel olarak hırpalanmış durumda.
Son 11 yılda dört şampiyonluk yaşayan ve evinde oynadığı 20 eşleşmeden zaferle ayrılan İspanya’da takım kaptanı Albert Costa, “Kağıt üstünde favoriyiz ancak bunu kortta göstermek zorundayız” dedi.
Bugün düzenlenen basın toplantısında David Ferrer, “Hepimiz fiziksel olarak yorgunuz ancak bu bir final ve son bir gayret göstereceğiz. Zaferi elde etmek istiyoruz, bu bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.
Dünya iki numarası Nadal mide rahatsızlığı yaşadığı turnuvada iki müsabakasını kaybederek gruptan çıkamamıştı. Ferrer ise yarı finalde Federer’e mağlup olmuştu.
İspanya’da durum buyken, Arjantin ise Sevilla’ya hareket etmeden önce Barcelona’daki toprak kortlarda hazırlıklarını sürdürdü. “Oyuncular son üç haftadır çok çalışıyorlar” diyen Güney Amerikalıların kaptanı Tito Vazquez,  “Normal programlarından fedakarlık edip bu eşleşmeye kendilerini adadılar. Onlarla gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.
Dünya 11 numarası Juan Martin del Potro ve eski ilk 10 oyuncularından David Nalbandian, ekim ayından bu yana Tur’da mücadele etmiyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam