Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Çeyrek final zamanı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 05/04/2012 - 23:26 GMT+3

Davis Kupası’nda çeyrek final heyecanı başlıyor. İlk gün kim kiminle oynuyor?

jo-wilfried tsonga, ryan harrison, davis cup

Görsel kaynağı: Reuters

Çeyrek final eşleşmelerinin en çekişmelisi ABD ile Fransa arasında olacak. Birleşik Devletler’de yorgunluk nedeniyle çekilen Mardy Fish’in yerine takıma alınan Ryan Harrison, ilk maçta dünya altı numarası Jo-Wilfried Tsonga ile karşı karşıya gelecek. Monte Carlo’da toprak kortta oynanacak eşleşmenin ikinci maçında John Isner ile Gilles Simon kozlarını paylaşacak. Simon, sakatlanan Gael Monfils’in yerine kadroya alınmıştı. Cumartesi günkü çiftler müsabakasının ardından pazar ters tekler maçları oynanacak.
32 kez Davis Kupası kazanarak bu dalda lider olan ABD, dokuz kez şampiyon olan Fransa karşısında 8-7 önde.
Rafael Nadal’ın mücadele etmeyeceği son şampiyon İspanya ise Avusturya ile evinde karşılaşacak. İlk maç Nicolas Almagro ile Jurgen Melzer arasında oynanacak. Son dört yılda üç şampiyonluk elde eden İspanyol takımında da bulunan David Ferrer ise Andreas Haider-Maurer ile kozlarını paylaşacak. İspanyollar 1999’dan bu yana evlerinde eşleşme kaybetmiyor.
2010 şampiyonu Sırbistan, Çek Cumhuriyeti’ne konuk oluyor. Novak Djokovic’siz kadrosu ile korta çıkacak Sırplar’da Victor Troicki eşleşmeyi Tomas Berdych ile açacak. Kafa kafaya istatistiklerde Çek raket 2-1 önde. İki tenisçi ilk defa toprak zeminde karşılaşacak. Açılış gününün ikinci maçı Radek Stepanek ile Janko Tipsarevic arasında oynanacak.
Son çeyrek final eşleşmesinde Arjantin ile Hırvatistan karşılaşacak. Nalbandian ve Del Potro’lu güçlü kadrosuyla rakibini ağırlayacak Güney Amerika temsilcisi eşleşme için toprak kortu seçti. Cuma günü ilk maçta David Nalbandian ile Marin Cilic karşı karşıya gelecek. İkinci maç ise Juan Martin del Potro ile Ivo Karlovic arasında.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam