Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bir Federer klasiği

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 03/03/2012 - 19:43 GMT+2

Dubai finalinde Andy Murray ile karşılaşan Roger Federer, müsabakadan 7-5/6-4'lük setlerle galip ayrılarak şampiyon oldu. Dubai'deki beşinci şampiyonluğunu elde eden İsviçreli tenisçi kariyer şampiyonluk sayısını da 72'ye çıkarttı.

roger federer, dubai,

Görsel kaynağı: Reuters

İki hafta önce Rotterdam finalinde mağlup ettiği Juan Martin del Potro’yu yarı finalde geçerek finale çıkan Federer, Novak Djokovic’i alt ederek finalist olan Murray ile kupa için mücadele etti.
Çekişmeli başlayan ilk sette raketler uzun bir süre servislerine tutundu. Altıncı oyunda, 3-2 öndeyken iki kez servis kırma şansı yakalayan Murray, bunları değerlendiremedi. Etkili baseline oyunu ile Federer’e karşı koymaya çalışan Britanyalı tenisçi bunda bir noktaya kadar başarılı oldu. Ancak en kritik zamanlarda değişik silahlarını devreye sokmasıyla tanınan Federer, 11. oyunda bir anda vites arttırdı.
Üst üste üç kez servis kırma şansı elde eden İsviçreli raket, rakibinin direnişi ile karşılaştı. Bir dördüncüsünden de faydalanamayan 16 kez Grand Slam şampiyonu beşincisinde servisi kırmayı başardı. Kendi servis oyununu da rahat kazanan Federer ilk seti hanesine yazdırdı.
Dört kez Dubai şampiyonu Federer, ikinci sette avantajı erken buldu. Üçüncü oyunda bulduğu ilk fırsatı iyi değerlendiren İsviçreli, 2-1 öne geçti. Altıncı oyunda bu setteki ilk servis kırma puanını yakayan Murray de affetmedi ve sete denge geldi.
Tıpkı ilk sette olduğu en kritik noktalardan birinde, skor 4-4 iken üst üste üç servis kırma şansı elde eden İsviçreli, ikincisinde başarılıydı. 5-4 öne geçen 16 kez Grand Slam şampiyonu kendi servis oyununu da hanesine yazdırdı ve müsabakadan iki sette galip ayrıldı.
Federer bu sonuçla beşinci kez Dubai’den zaferle ayrıldı. Daha önceki 14 karşılaşmalarında 8-6 geride bulunan İsviçreli böylece istatistiğini bir adım daha düzeltmiş oldu. Kariyerinin 72. şampiyonluğunu elde eden 30 yaşındaki tenisçi Rotterdam’dan sonra bu seneki de ikinci zaferini elde etmiş oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam