Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Dubai'de raket sesleri

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 03/03/2012 - 14:24 GMT+2

Dubai finalinde bugün, Roger Federer ile Andy Murray, yaklaşık 18 ay sonra karşı karşıya gelecek. Saat 17.00'de başlayacak final mücadelesi öncesi durum ne?

Andy Murray (L) of Britain greets Switzerland's Roger Federer after his loss to Federer in their men's singles final at the Australian Open

Görsel kaynağı: Reuters

Dubai’den üç yıl sonra farklı bir şampiyon çıkacak. Son üç kupanın sahibi Novak Djokovic yarı finalde Andy Murray’ye mağlup olunca, Sırp tenisçinin geçen yıl finalde mağlup ettiği Roger Federer ile Britanyalı Murray zafere ulaşmak için kapışacaklar.
Yıllardır üst düzey raketlerin içinde yer alan ikili en son 2010 Sezon Sonu Turnuvası’nda karşılaşmışlardı. Bu ilginç olmamalı çünkü Djokovic’in zirveyi ele geçirmesinin ardından büyük turnuvalarda hep tablonun ayrı yarılarına düştüler ve tek eşleşme şansları finaldi. İlk buluşmaları olan 2005 Bangkok finalinden bu yana 14 kez rakip olan raketlerden Murray’nin 8-6’lık üstünlüğü bulunuyor.
Federer’in negatif kazanma oranına sahip olduğu üç aktif tenisçi var. Rafael Nadal (18-9), Andy Murray ve Lukas Arnold Ker (1-0)(bu ne kadar sayılır tartışılır, sadece 1998’de bir kez eşleştiler ve Arjantinli Ker, 2009’dan bu yana teklerde korta çıkmıyor).
İki tenisçiyi yakınlaştıran etmen bu sezon Avustralya Açık’ta iyi oynadıkları yarı final maçlarını kaybetmeleri oldu. Özellikle Murray’nin her zamanki Murrayliğinden ödün vermeyerek beş sette korttan boynu bükük ayrıldığı müsabaka başkasında olsa onulmaz yaralar açabilirdi ancak Britanyalı raket kariyerinde o kadar çok bu şekilde maç kaybetti ki, artık alıştı denilebilir.
Nitekim rövanşı dün oynadığı yarı final maçında aldı. Hem de ikinci sette skorun 5-2’den 5-5’e gelmesine mani olamamasına rağmen oyunda kalmayı başararak.
Federer ise bu kupayı daha önce dört kez kazandı. 2003, 2004, 2005 ve 2007’de Dubai’den zaferle ayrılan İsviçreli iki kez de finalde mağlup oldu. Bu sahneye alışık. 16 kez Grand Slam şampiyonu finale set kaybetmeden yürüdü. Özellikle yarı final maçında Juan Martin del Potro’yu iki tie-break ile geçmesi, bunu yaparken ikinci set tie-break’inde 5-0’dan geri gelmesi Murray’yi tedirgin edecektir.
Büyük turnuvalar dışında Murray, Federer’i yenmeyi biliyor. İş Grand Slamler’e geldi mi İsviçreli’nin psikolojik üstünlüğü ile Britanyalı’nın mental zayıflığı birleşince olan oluyor. Ancak Dubai’de maç ortada.
Yarı finalde son 15 ayın devrim yapan ismi Djokovic’i yenmeyi başaran Murray ile “artık yaşlandı” eleştirilerine kulaklarını tıkayarak 23’lük bir raket gibi mücadele veren Federer’in bugünkü kapışması nefesleri kesecek.
roger federer, andy murray, infografik
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam