Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Çekler'in tarihi günü

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 06/11/2011 - 19:18 GMT+2

Bu hafta sonu Rusya’da oynanan Fed Kupası final eşleşmelerinde Çek Cumhuriyeti, ev sahibini 3-2 ile geçerek 23 yıl aradan sonra şampiyon oldu.

çek cumhuriyeti, rusya, fed kupası

Görsel kaynağı: Reuters

Dün oynanan tekler maçlarında iki takım da beraberlikle ayrılmıştı. Petra Kvitova, Maria Kirilenko’yu mağlup ederek ülkesini öne geçirse de deneyimli Rus Svetlana Kuznetsova, Lucie Safarova’yı set vermeden mağlup etmiş ve gün 1-1’lik beraberlikle sonlanmıştı.
Bugünkü ilk tekler maçında İstanbul’daki Sezon Sonu Şampiyonası’nda zafere ulaşan Kvitova, Svetlana Kuznetsova ile karşılaştı.
İki kez Grand Slam şampiyonu önünde ilk seti 6-4 kaybeden son Wimbledon şampiyonu, ikinci sette ritmini buldu ve 5-1 öne geçtiği seti 6-2 ile hanesine yazdırdı.
Son sette 3-0 geri düşen Çek tenisçi buna rağmen geri dönmeyi başardı bu sezonki kusursuz salon turnuvası istatistiğini 21-0’a geliştirdi.
İkinci maçta Anastasia Pavlyuchenkova ile Lucie Safarova ile karşılaştı. Kirilenko’nun yerine bugünkü tekler maçına çıkan genç Rus tenisçi, 6-2/6-4 ile seriye tekrar eşitliği getirdi.
Kazananı çiftler maçı belirledi. Çek Lucie Hradecja/Kveta Peschke ikilisi Maria Kirilenko/Elena Vesnina çiftini 6-4/6-2 ile mağlup ederek ülkelerine 23 yıl sonra kupayı getirdi.
1988’de Çekoslovakya adı altında finalde Sovyetler’i yenerek zafere ulaşan ülke 93’te ikiye bölünmüştü. Slovakya 2002’de Hantuchova ve Husarova’lı kadrosuyla İspanya’yı mağlup ederek şampiyonluğa ulaşırken, Çekler final dahi görememişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam