Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Üç yarı finalist belli

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 06/02/2011 - 20:37 GMT+2

Hafta sonu oynanan Fed Kupası ilk tur maçlarının ardından Belçika, Çek Cumhuriyeti ve İtalya yarı finale yükseldi.

TENNIS FED CUP 2011 Belgique Kim Clijsters

Görsel kaynağı: AFP

Avustralya’da oynanan Avustralya-İtalya eşleşmesi Cumartesi günü 1-1’lik eşitlikle sonuçlanmıştı. Jarmila Groth, dünya dört numarası Francesca Schiavone’yi geriden gelerek üç sette mağlup etmiş, dünya beş numarası Samantha Stosur ise Flavia Pennetta’ya yenilmişti.
Bugün oynanan ilk tekler maçında İtalyan Schiavone, Stosur’u 7-6, 3-6 ve 7-5’lik üç setle geçerek konuk takımı 2-1 öne geçirdi. Ardından korta çıkan Flavia Pennetta, ilk günün sürpriz ismi Groth’u 6-3 ve 6-2’lik setlerle alt ederek son şampiyonu yarı finale çıkarttı. Sara Errani ve Roberta Vinci’den oluşan İtalyan çiftler takımı da, Rennae Stubbs ve Anastasia Rodionova çiftini 2-6, 7-6 ve 6-4’lük setlerle mağlup etti.
Belçika ve ABD arasında dün oynanan ilk tekler maçında Yanina Wickmayer, Bethanie Mattek-Sands’ı 6-1 ve 7-6’lık setlerle mağlup ederken, Avustralya Açık şampiyonu Kim Clijsters ise Melanie Oudin’i 6-0 ve 6-4’lük setlerle yenmişti.
Bugünkü tekler maçlarında ise Clijsters, Bethanie Mattek-Sands karşısında 6-7, 6-2 ve 6-2’lik setlerle üstünlük sağlarken, Wickmayer de Oudin’i 6-2 ve 6-0 mağlup etti.
Dün oynanan ilk gün maçlarında Çek Lucie Safarova Daniela Hantuchova’yı, Petra Kvitova da Dominika Cibulkova’yı set vermeden yenmişti. Bugün oynanan maçlarda Kvitova Hantuchova karşısında 6-4 ve 6-2’lik setlerle galibiyet elde ederek 3-0’lık üstünlüğü yakaladı ve kalan iki müsabakayı formalite maçı statüsüne soktu. Bu maçlarda Slovakya Cepelova ile ilk galibiyetini alırken, çiftlerde de galip gelmesine rağmen 3-2 mağlup olarak ilk turda elendi.
Çekler, Nisan’da oynanacak yarı finalde Belçika ile karşılaşacak. Son yarı finalist, Rusya-Fransa eşleşmesindeki çiftler maçının galibi olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam