Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

nadal djokovic roland

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 11/06/2012 - 15:42 GMT+3

Rafael Nadal, Roland Garros finalinde karşılaştığı Novak Djokovic'i yağmur aralarıyla bölünen maçta 6-4/6-3/2-6/7-5 ile mağlup ederek zafere ulaştı. Yedinci kez şampiyon olan İspanyol, bu dalda rekoru ele geçirdi.

2012 Roland Garros Final Nadal

Görsel kaynağı: AFP

Evinden sonra belki de en rahat olduğu yerde, Chatrier’de bir pazar günü daha korta çıkan Nadal, maça çok rahat başladı. Üst üste iki kez servis kıran İspanyol raket, 3-0 öne geçti. Oyundan düşmesi beklenen Djokovic, rakibinin farkı açmasına izin vermedi ve aynı şekilde cevap verdi. İki kez servis kırarak maça dengeyi getiren Sırp tenisçi, sonraki servis oyununu kaptırdı.
Avantajı tekrar ele geçiren Nadal, bu sefer hata yapmadı ve ilk seti hanesine yazdırdı.
İkinci sette servis kırarak başlayan İspanyol tenisçiye cevap dördüncü oyundan geldi. Nadal yine avantajına tutunmayı başaramadı, Djokovic ise oyun ritmini yükseltmeye başladı. Tıpkı ilk setteki gibi yedinci oyunda kritik break’i bulan taraf Nadal oldu. Dünya iki numarası 5-3 öne geçtiği anda beklenen yağmur da geldi.
Oyuna yarım saat ara verildikten sonra tenisçiler korta geri döndü. Djokovic servis atarak oyuna devam etti ve bu oyunda servisine tutunamadı. Nadal seti kırdığı servis ile kazandı.
Üçüncü setin başında bir servis kırma puanından yararlanamayan dünya 1 numarası, bunda başarılı olamadı ve ikinci oyunda Nadal servis kırarak 2-0 üstünlüğü yakaladı. Ancak ilk iki sette olduğu gibi, burada da Djokovic’in cevabı çabuk oldu. Beraberliği elde etmekle kalmayan Sırp tenisçi, üst üste altı oyun kazanarak maçta kaldı.
Bir sonraki sette de üst üste iki oyun alarak serisini sekize çıkartan beş kez Grand Slam şampiyonu, 2-1 öndeyken karşılaşma yağış nedeniyle tekrar durduruldu ve ertesi güne ertelendi.
Bugün yeniden başlayan karşılaşmada Nadal hemen ilk oyunda servis kırarak sette durumu eşitledi. Yağmurun tekrar çiselemeye başladığı anlarda maçın kontrolünü elinde bulunduran altı kez Roland Garros şampiyonu, oyunun dengeye gelmesine engel olamadı. 5-4’te maç için servis karşılarken rakibinin servisini çalmayı başaramayan İspanyol, 6-5’te bunu gerçekleştirdi. Servis kırma puanında çift hata yapan Djokovic, kupayı rakibine teslim etti.
Bu sonuçla Rafa, sekiz sene içinde yedinci kez Roland Garros şampiyonu olarak bu alanda rekoru tek başına eline geçirdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam