Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nadal çok zorlandı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 11/05/2011 - 19:36 GMT+3

Dünya 1 numarası Rafael Nadal, Roma’daki ilk maçında elemelerden gelen Paolo Lorenzi karşısında zor anlar yaşadığı müsabakadan galip ayrıldı. En yakın takipçisi Novak Djokovic ise Lukasz Kubot’u rahat geçti.

Spanish Rafael Nadal reacts after losing a point against Italian Paolo Lorenzi during their match in the Rome Masters

Görsel kaynağı: AFP

37 maçlık toprakta kazanma serisi geçtiğimiz Pazar günü Madrid finalinde Novak Djokovic’e mağlup olmasıyla son bulan İspanyol tenisçi, geçen yıl şampiyon olduğu Roma Masters’ta ev sahibi raketlerden Lorenzi karşısında ilk setin altıncı oyununda servis kırdı. Ancak hemen bir oyun sonra İtalyan’dan cevap geldi. Tie-break’e giden seti Lorenzi kazanırken Nadal üst üste üç maç ilk seti kaybetmiş oldu.
İkinci sete servis kırarak başlayan Nadal avantajı yakalasa da altıncı oyunda elemelerden gelen rakibi servis kırdı ve sete dengeyi getirdi. Dokuzuncu oyunda tekrar rakibinin servisini çalmayı başaran İspanyol raket bu seti 6-4 ile hanesine yazdırdı.
Son sette ise çözülen rakibi karşısında deneyimini konuşturan dünya 1 numarası, bu sette rakibine oyun vermedi ve karşılaşmadan galip ayrılarak üçüncü tura yükseldi.
Öte yandan günün ilk maçında korta çıkan, bu senenin namağlup ismi Novak Djokovic, Polonyalı rakibi Lukasz Kubot’u 6-0/6-3 ile zorlanmadan mağlup etti.
Sırp tenisçi dokuz oyun üst üste kazanarak başladığı müsabakayı 67 dakikada galibiyetle noktaladı. Galibiyet serisini 35 maça çıkartan Nole üçüncü turda Stanislas Wawrinka ile karşılaşacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam