Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kral yine Nadal

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 17/04/2011 - 19:49 GMT+3

Altı yıldır kazandığı Monte Carlo Masters turnuvasında üst üste yedinci finalini oynayan Dünya 1 numarası İspanyol Rafael Nadal, finalde vatandaşı David Ferrer’i mağlup ederek kupayı yedinci kez üst üste kazandı ve bir rekora imzasını attı.

2011 Monte-Carlo Rafael Nadal

Görsel kaynağı: AFP

Yarı finalde üç saatlik mücadele sonucunda set kaybettiği maçta Andy Murray’i geçen Rafael Nadal, final öncesinde buna rağmen vatandaşı David Ferrer’e karşı ağır favori olarak gösteriliyordu. Ama maça hızlı başlayan Ferrer oldu. İlk oyunda servisine tutunan Ferrer, ikinci oyunda ise iki servis kırma şansı yakaladı ama bunları değerlendiremedi. 1-1’de rakibinin servisini kıran Nadal, hemen arkasından servisini kırdırdı. Servis kırmayı bir kez daha başaran Nadal, servis oyunlarında setin geri kalan bölümünde hata yapmadı ve bu avantajını sürdürerek ilk seti 6-4 ile hanesine yazdırdı.
İkinci sete hızlı giren dünya 1 numarası, 0-40’ı yakaladığı oyunda servisi kırmayı başaramadı. Ancak bir sonraki Ferrer servisini kıran Nadal 2-1 öne geçti. 4-2’ye kadar servis kırma avantajını sürdüren İspanyol, bu andan sonra momentumu rakibine kaptırdı. Kırdığı servisle ve aldığı üst üste üç oyunla sette 5-4 öne geçen dünya 6 numarası David Ferrer, Nadal’ı sette kalmak için servis atmak zorunda bıraktı. Konsantrasyonunu tekrar toplayan Nadal üst üste üç oyun kazanarak maçı 6-4/7-5’lik setlerle kazandı ve hepsi üst üste olmak üzere Monte Carlo’daki yedinci şampiyonluğunu kazandı.
Nadal, bu şampiyonlukla tarihe geçmiş oldu. Bundan önce hiçbir tenisçi bir turnuvayı üst üste yedi defa kazanmayı başaramamıştı. Nadal, tarihte bunu başaran ilk isim oldu. Burada final oynayan Nadal ve Ferrer, ara vermeden yarın başlayacak olan Barcelona’daki turnuvaya da katılacak. Ferrer, geçtiğimiz sene bu turnuvada yarı finalde Verdasco’ya mağlup olurken, Nadal ise turnuvaya katılmayı tercih etmemişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam