Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Çağla Büyükakçay: "Rio'da ülkemi temsil etmek büyük bir onur"

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 27/07/2016 - 17:05 GMT+3

Olimpiyat oyunlarında Türkiye'yi temsil edecek ilk tenisçi olmaya hazırlanan Çağla Büyükakçay, bu durumun kendisini onurlandırdığını söyledi.

Çağla Büyükakçay

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Başkanı Durmuş ile tenis branşında Türkiye'nin ilk kez temsil edileceği 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak milli sporcu Çağla Büyükakçay ve antrenörü Can Üner, sohbet toplantısında açıklamalarda bulundu.
Olimpiyatlara katılmanın her sporcunun hayali olduğunu dile getiren Çağla, "Olimpiyat ruhunun önemini İstanbul 2020 Olimpiyat Komitesi ile beraber yaptığımız çalışmalarla hissetmeye başlamıştım. Sporcunun ülkesini olimpiyatlarda temsil etmesi kariyeri açısından çok önemli. Tabii ki senelerdir verilen bir emek var. Özellikle son senede hem Türk halkının hem Tenis Federasyonu Başkanı'nın hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tenise vermiş olduğu desteklerle ve doğru çalışmayla olimpiyatlara gidiyoruz." şeklinde konuştu.
Teniste hedeflerin her geçen gün büyüdüğünü ve Rio'da Türkiye'yi temsil etmenin kendisi için büyük bir onur olacağını ifade eden Çağla, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hem bu ilki ülkeme yaşatmak hem de kariyerime olimpik sporcu olma unvanını katmak müthiş bir şey. İşim çok zorlaştı ama Türk bayrağını olimpiyatlarda dalgalandıracak olmak çok büyük bir heyecan. Rio'ya gitmeyi iple çekiyorum. Bu yolda bana destek olan herkese çok teşekkür ederim."
Çağla Büyükakçay, Zika virüsü hakkında Brezilyalı arkadaşlarından fikirler aldığını aktararak, "Korunduğumuz sürece virüs bizi endişelendirmiyor." ifadesini kullandı.
Rio Olimpiyatları'nda erkeklerde İsviçreli tenisçi Roger Federer'in yer almayacak olmasının kendisini çok üzdüğünü vurgulayan milli sporcu, Serena Williams ile karşılaşma konusunda "Serena Williams ile oynamayı isterim ama ilk turlarda karşılaşmak istemem." açıklamasında bulundu.
Üner: "En üst noktaya kadar gitmek istiyoruz"
Çağla Büyükakçay'ın antrenörü Can Üner de olimpiyatlara katılmanın hem sporcuların hem de antrenörlerin rüyası olduğunu söyledi.
Üner, Çağla'nın olimpiyatlara katılması konusunda hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadığını ve Rio'ya gideceklerine her zaman inandığını belirterek, "Burada olmak gerçekten çok güzel. Çağla, 2-3 senedir çok iyi performans gösteriyor. Bunun devamını olimpiyatlarda bekliyoruz. İyi bir kurayla, gidebileceğimiz en üst noktaya kadar gitmek istiyoruz. İlk maç bizim için çok önemli." şeklinde konuştu.
Durmuş: "Çağla bir rol modeldir"
Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, olimpiyatların tüm renkleri birleştiren ve en iyi sporcuların boy gösterdiği bir arena olduğunu vurgulayarak "Çağla bize hep ilkleri yaşattı. Kendisi ülkemizde tenise olan ilgiyi arttırıyor. Federasyonu olarak hedefimiz, dünya bir numarası. Adım adım giderken Çağla'nın geçmiş olduğu her basamak, bizi hedeflerimize yaklaştırdı. Aslında bu bir projenin ürünü. Hiçbir şey tek başına olmuyor. Bu projenin oluşumunda Gençlik ve Spor Bakanlığımıza verdiği destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Çağla, tüm sporcularımız için rol modeldir." diye konuştu.
Olimpiyatlarda Türkiye adına bayrağı Çağla'nın taşımasını isteyip istemedikleri yönündeki soruya Durmuş, "Öncelikle oraya giden her sporcumuz o bayrağı taşıyabilecek yeterliliği elde etmiş olarak gidiyor. Biz de Çağla'nın bayrağı taşımasını çok arzu ederiz. Bu konuda henüz verilmiş bir karar yok ve bu kararın sahibi Bakanlık." cevabını verdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam