Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nadal kötü tökezledi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 11/08/2011 - 09:15 GMT+3

Fransa Açık şampiyonu Rafael Nadal, Wimbledon’dan sonra katıldığı ilk turnuva olan Rogers Cup’taki ilk maçında Ivan Dodig’e 1-6/7-6/7-6’lık setlerle yenildi ve turnuvaya veda etti. Novak Djokovic ve Roger Federer ise üçüncü tura yükseldi.

2011 TENNIS Rafa Nadal

Görsel kaynağı: Reuters

Son şampiyon Andy Murray’nin önceki gün elenmesinin ardından Nadal bugün ikinci tur maçı için korta çıktı. İlk turu maç yapmadan geçen dünya iki numarası, Ivan Dodig önünde ilk sette çok rahattı. Klasik bir erken tur maçı gibi başlayan mücadele Hırvat tenisçinin direncinin artmasıyla tırnak kemirten bir hale büründü.
İkinci sette 3-1 geriye düşen dünya 41 numarası Dodig, seti buradan tie-break’e taşımayı başardı ve bu oyunda da galip gelerek karşılaşmayı karar setine götürdü.
Wimbledon finalinde Djokovic’e mağlup olan ve ayağından ufak çapta bir sakatlık geçiren Nadal üçüncü sete iyi başladı. Rakibinin servisini kırarak 3-1 öne geçen İspanyol raket, tıpkı ikinci sette olduğu gibi bu üstünlüğü sürdüremedi. 3-3’ten sonra bir kez daha servis kırmayı başaran 10 kez Grand Slam şampiyonu, maç için servis atarken Dodig’in üstün oyunuyla servisini kaptırdı ve setin tie-break’e gitmesine engel olamadı.
Etkili servisleriyle dikkat çeken Dodig, tie-break’te de servis performansından bir şey kaybetmedi ve turnuvanın en büyük sürprizine imza attı.
Djokovic kötü başladı, toparladı
Bu yıl kortlarda fırtına gibi esen ve ikisi Grand Slam, dördü Masters olmak üzere sekiz turnuva şampiyonluğu yaşayan Novak Djokovic de dün akşam sahne aldı. Nikolay Davydenko karşısında korta çıkan dünya 1 numarası karşılaşmaya çok kötü başladı. Servislerinde sorun yaşayan ve backhandleri filede kalan Sırp tenisçi, ilk sette 4-1 geriye düştü.
Bu noktadan sonra seviyesini yükselten Djokovic, skoru 4-4’e getirmeyi başardı ancak bir sonraki oyunda yaptığı file önü hataları ile tekrar servisini kırdırdı. Rus Davydenko set için servis atarken servisine tutunamadı ve üç oyun üst üste kaybederek ilk seti 7-5 kaybetti.
Bu sonucun ardından ikinci sette direnci düşen Rus tenisçi önünde üstün oynayan Djokovic bu seti de 6-1 ile hanesine yazdırdı ve üçüncü tura yükseldi. Sırp raket bu yılki 50. maçında 49. galibiyetini aldı.
30'luk Federer rahat
Günün ilk maçında Roger Federer, ev sahibi raketlerden Vasek Pospisil’i 7-5/6-3 ile turnuva dışına itti. Hafta başında 30. yaş gününü kutlayan ve dün milli raket Marsel İlhan ile bir antrenman yapan İsviçreli dünya üç numarası üçüncü turda Jo-Wilfried Tsonga ile karşılaşacak. Federer, Wimbledon çeyrek finalinde Fransız rakete yenilerek elenmişti.
16 numaralı seribaşı Juan Martin del Potro ikinci turda karşılaştığı Marin Cilic'e 6-3/6-4 ile yenildi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam