Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Federer yarı finalde

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 31/05/2011 - 23:25 GMT+3

Turnuvada henüz set kaybetmeyen dünya üç numarası Roger Federer çeyrek finalde karşılaştığı Gael Monfils'i 6-4/6-3/7-6 ile mağlup ederek yarı finale yükseldi.

0531_hlts Monfils vs Federer

Görsel kaynağı: Eurosport

Üst üste 28. grand slam finalini oynayan İsviçerli tenisçi servis kırdırarak başlasa da Monfils karşısında hiç zorlanmadığı maçı yine set vermeden kazanmayı bildi. Federer son setin tie-break oyununda klas bir ortaya koydu. Oyunun başında mini-break avantajını yakalayan 16 kez grand slam şampiyonu tie-break'i 7-3 ile kazandı ve son dört tenisçi arasına girdi.
Bu sonuçla Federer, ev sahibi Gael Monfils'i üçüncü kez Fransa Açık'ta mağlup etmiş oldu. "Ekselansları" 2008'de yarı final ve 2009'da çeyrek finalde Fransız'ı turnuva dışına itmişti.
Federer'in yarı finaldeki rakibi Novak Djokovic oldu. Sırp tenisçi çeyrek finaldeki rakibi Fabio Fognini'nin sakatlığı dolayısıyla turnuvadan çekilmesinin ardından maç yapmadan son dört isim arasına girmişti. Cuma günü oynanacak maçta Federer rakibinin 43 maçlık yenilmezlik serisine son vermeye çalışacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam