Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Sharapova ve Li son dörtte

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 01/06/2011 - 17:57 GMT+3

Kazanamadığı tek slam olan Roland Garros’ta bu yıl zafere ulaşmak isteyen Maria Sharapova, Alman rakibi Andrea Petkovic’i 6-0/6-3’lük iki setle mağlup ederek yarı finali gördü.

Sharapova Petkovic

Görsel kaynağı: AFP

Kariyer grand slam’i tamamlamak adına mücadele eden Rus tenisçi Garcia ve Radwanska ile oynadığı önceki tur maçlarına oranla müsabakaya müthiş başladı. Sarı elbisesi ile fırtına gibi esen üç kez grand slam şampiyonu, ilk seti rakibinin servisini üç kez kırarak 6-0 ile kazandı.
Bu yıl Avustralya Açık dördüncü turunda Sharapova’yı mağlup eden Petkovic, ikinci sete de servis kırdırarak başlasa da toparlandı. Karşılıklı servis kırmaların ardında skoru 3-3’e getiren Alman raket setin sonun a doğru tekrar seviyesini yükselten Masha’ya karşılık veremedi ve ikinci seti de 6-3 ile kaybetti.
Bu galibiyet ile yedi numaralı seribaşı, 2007’den sonra bir kez daha Roland Garros’ta yarı finali görmüş oldu. Sharapova finale çıkmak için Li Na ile mücadele edecek.
Avustralya Açık’taki finalinin ardından dört maç üst üste kaybeden ancak sonrasında toparlanan Çinli tenisçi, Victoria Azarenka ile karşılaştı. Bu yılın en fazla maç kazanan üçüncü ismi olan Belaruslu, maça servis kırarak başlasa da setin tie-break’e gitmesine engel olamadı. Bu oyunu kazanan Li Na ilk seti hanesine yazdırdı. İkinci sette de üstünlüğünü sürdüren Çinli tenisçi maçtan galip ayrıldı.
Bu sonuçla Roland Garros’ta yarı final gören ilk Çinli tenisçi olan Li, üst üste iki grand slam’de de yarı final görerek ülkesinde bunu başaran ilk tenisçi oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam