Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Wimbledon 2013 - Del Potro Ferrer'i acılar içinde yendi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 03/07/2013 - 17:30 GMT+3

Dizindeki sakatlık nedeniyle zor anlar yaşadığı maçta Juan Martin del Potro, David Ferrer'i 6-2/6-4/7-6 ile geçerek yarı finale yükseldi.

Juan Martin del Potro

Görsel kaynağı: Reuters

Kariyerinin ikinci Grand Slam zaferini Wimbledon’da elde etmek isteyen Juan Martin del Potro, çeyrek finalde David Ferrer ile karşı karşıya geldi. İkinci tur maçında kötü şekilde kayarak dizinden sakatlanan Arjantinli tenisçi, İspanyol rakibi karşısında maça acı çekerek başladı.
Karşılaşmanın hemen başında yine düşerek sağlık molası alan Del Potro’nun yüzündeki acı ifadesi maça deva edemeyecek görüntüsü veriyordu. Ancak 2009 Amerika Açık şampiyonu doktorun da verdiği ağrı kesiciler ile korta döndü ve şovuna başladı. İlk setin üçüncü ve yedinci oyununda servis kıran Tandil Kulesi, ilk seti hanesine yazdırdı.
İkinci sette karşılıklı kazanılan ve kısa süren servis oyunlarının ardından Arjantinli Delpo, dokuzuncu oyunda servis kırdı ve setlerde 2-0 öne geçti.
Dizindeki sorunu unutan 26 yaşında tenisçi, son sette rakibine servis kırma puanı göstermedi ancak kendisi de servis kıramadı. Tie-break’e giden oyunu da alan Del Potro yarı finale yükseldi.
Kariyerinde ilk kez Wimbledon’da yarı finale yükselen Arjantinli, bu yıl Novak Djokovic ile finale çıkma mücadelesi verecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam