Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Wimbledon 2013 - Federer: Daha önümde yıllar var

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 27/06/2013 - 18:36 GMT+3

Roger Federer, erken elenişinin bir çağın kapanışı olduğu fikrine karşı çıkıyor.

Roger Federer Wimbledon 2013

Görsel kaynağı: AFP

Wimbledon ikinci turunda Sergiy Stakhovsky’ye elenerek 36 Grand Slam sonra ilk kez çeyrek final görmeden elenen Roger Federer, bunun bir çağın kapanışı olduğu fikrine karşı çıkıyor.
8 Temmuz’da yeni ATP dünya sıralaması açıklandığında beş numaralı basamağa düşecek olan İsviçreli tenisçi, Haziran 2003’ten bu yana en düşük seviyesine inecek.
“Bu noktada panik yapmamalısınız, bu açık. Çalışmaya dönüp daha kuvvetli şekilde geri dönmelisiniz” diyen 17 kez Grand Slam şampiyonu, “Üst üste 36 çeyrek finalin ardından bu kadar erken elenince insanların farklıymış gibi hissetmesi doğal. Bir yıl önce dünya 1 numarasına dönmek için her topun peşinden koşmak ve bütün turnuvalara katılmaya çalışmaktan ziyade şu an daha fazla seçeneğim var. Belki bu ve geçen yılki Olimpiyat Oyunları’nın acısı çıkıyordur. Ama sonunda çok da kötü oynadığımı düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.
31 yaşındaki tenisçi hâlâ önünde birçok yıl olduğunu söylerken, “Sağlıklıyım ki bu iyi bir şey. Sezonun geri kalanında sakatlıktan arınmış bir şekilde oynamaya devam etmeyi umuyorum. Gelecek yılı iple çekiyorum. Daha iyisini başarabilirim. Genellikle bu gibi geri dönüşlerde iyiyimdir” şeklinde konuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam