Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Serena muradına erdi

Eurosport Türkiye

Güncellendi 09/07/2016 - 18:36 GMT+3

Wimbledon'da 7. kez mutlu sona ulaşan Serena Williams, kariyerindeki 22. Grand Slam şampiyonluğuna uzandı ve Steffi Graf'ı yakaladı.

Wimbledon 2016: Serena Williams celebrates winning her womens singles final match against Germany's Angelique Kerber with the trophy

Görsel kaynağı: Reuters

Wimbledon kadınlar finalinde rakibi Angelique Kerber'i 7-5 ve 6-3'lük setlerle mağlup eden Serena Williams şampiyonluğa ulaştı.
Maçın ilk setinde özellikle servis oyunlarını çok rahat alan Serena, tie-break'e gitmesi beklenen setin son oyununda Kerber'in servisini kırarak 7-5'le setlerde öne geçti.
İkinci sette de temposunu düşürmeyen dünya 1 numarası, 8. oyununda yine servis kırdı ve şampiyonluk için servis attığı oyunda sorun yaşamadan maça nokta koydu.
Geçtiğimiz yıl takvim Grand Slam'i yapmayı son anda kaçıran, ve bu sene Avustralya Açık ile Roland Garros'u finalde kaybeden 34 yaşındaki tenisçi, Wimbledon'da şeytanın bacağını kırdı. Wimbledon'da 7. kez kupanın sahibi olan Birleşik Amerikalı raket, kariyerinde toplam 22. Grand Slam tekler şampiyonluğuna ulaştı ve bu alanda açık dönemin en başarılı isim olan Steffi Graf'ı yakalamış oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam