Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Yeni 1 numara Nole

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 01/07/2011 - 18:25 GMT+3

Bu sezon sadece bir maç kaybeden Novak Djokovic, yarı finalde karşılaştığı Jo-Wilfried Tsonga’yı 7-6/6-2/6-7/6-3’lük setlerle yenerek hem finale hem de kariyerinde ilk kez dünya 1 numarasına yükseldi.

Novak Djokovic of Serbia reacts after defeating Bernard Tomic of Australia in their quarter-final match at Wimbledon

Görsel kaynağı: Reuters

Müsabakaya servis kırarak başlayan Tsonga set için çok kritik noktalarda servis kırma puanları çevirerek set için servis atmaya başladı. Bu oyunda üst üste hatalar yapan Fransız raket servisini kırdırdı. Sete tekrar ortak olan Djokovic, tie-break’te ilk seti hanesine yazdırdı.
İkinci sete çok daha iyi başlayan Sırp tenisçi iki kez servis kırarak bu seti de kazandı ve 2-0 öne geçti.
Çeyrek finalde Federer karşısında 2-0’dan dönerek maçı kazanan Tsonga’dan herkes benzer bir geri dönüşü beklemeye başladı. Dünya iki numarası üçüncü oyunda servis çalarak öne geçti. Fransız’ın cevabı sekizinci oyunda geldi. 4-4’ten sonra 11. oyunda bir kez daha servis kıran Djokovic maç için servis attı. Tsonga yine servis kırmayı başardı. Tırnak kemirten bir tie-break sonrası seti kazanan 12 numaralı seribaşı maçta kaldı ve seyircileri heyecanlandırdı.
Son sete servis kırarak başlayan Nole, üzerindeki baskıyı attı ve bu seti 6-3 ile hanesine yazdırarak kariyerinde ilk kez Wimbledon’da finale yükseldi. Dahası Fransa Açık yarı finalinde Roger Federer’e yenilerek kaybettiği dünya 1 numarasına yükselme şansını bu sefer geri çevirmedi.
Kariyerinde ilk kez dünya 1 numarası olma unvanını elde eden Novak Djokovic ilk Wimbledon şampiyonluğu için Pazar günü Rafael Nadal-Andy Murray maçının galibi ile karşılaşacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam