Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

federer murray wimbledon

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 08/07/2012 - 20:49 GMT+3

Roger Federer en son üç yıl önce şampiyon olduğu Wimbledon'da Andy Murray'yi 4-6/7-5/6-3/6-4 ile geçerek yedinci kez Wimbledon şampiyonu oldu.

roger federer

Görsel kaynağı: Reuters

İki buçuk yıl aradan sonra ilk Grand Slam zaferi için korta çıkan Federer’in karşısında, kendi seyircisi önünde ilk slam şampiyonluğunu elde etmek için mücadele verecek olan Murray vardı.
Karşılaşmaya istediği şekilde başlayan Murray, ilk oyunda servis kırarak avantajı elde etti. Sete basit hata yapmadan devam eden Britanyalı raket, rahat şekilde başlayan ikinci servis oyununu kaybetti. Sete dengeyi getiren Federer, sekizinci oyunda iki kez servis kırma şansı elde etti ancak Murray direndi. Bir sonraki oyunda sürpriz bir şekilde servis kırmayı başaran dünya dört numarası, seti hanesine yazdırdı.
İkinci sete iyi bir servis oyunu ile başlayan taraf Federer’di. İki tenisçi de servis kırma puanları harcayarak, kendi servis oyunlarına tutunurken dönüm noktası yine dokuzuncu oyun oldu. İlk sette servis kırdığı oyunda, ikinci sette yine iki şans bulan Murray, rakibinin etkili oyununa cevap veremedi.
Federer set için servis karşılarken, ev sahibi tenisçinin servisini çalarak maça dengeyi getirdi.
Üçüncü setin üçüncü oyununda başlayan yağmur nedeniyle verilen 40 dakikalık aranın ardından mücadele tekrar başladı. Kapalı çatının altında seviyesini çok yükselten Federer, 20 dakika süren altıncı oyunda servis kırarak 4-2 öne geçti ve bu avantajını setin sonuna kadar kaydetmedi.
Dördüncü setin beşinci oyununda enfes bir passing-shot ile servis kıran İsviçreli, bu seti kazanarak maçı noktaladı.
Federer bu sonuçla 2010 Avustralya Açık’tan bu yana ilk kez bir Grand Slam zaferi yaşarken, 17. slam şampiyonluğunu elde ederek ulaşılması güç rekorunu da geliştirmiş oldu. İsviçreli ayrıca yarın açıklanacak dünya sıralamasında 1 numaraya yükselerek, Pete Sampras'ın en çok 1 numarada kalma rekoruna da ortak olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam