Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kadınlarda şampiyon Rybakina

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 10/07/2022 - 13:53 GMT+3

Rus asıllı Kazak raket Elena Rybakina, Wimbledon tek kadınlar final karşılaşmasında Tunuslu rakibi üç numaralı seribaşı Ons Jabeur’u 3-6, 6-2 ve 6-2’lik setlerle mağlup ederek kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazandı.

Elena Rybakina (KAZ)

Görsel kaynağı: Getty Images

Elena Rybakina, ilk seti 3-6 kaybetmesine rağmen Tunuslu rakibi Ons Jabeur’e karşı ikinci ve üçüncü setlerle 6-2, 6-2’lik skorlarla üstünlük sağlayarak maçı kazanmayı başardı. Final maçına kadar set kaybetmeden gelen Rybakina, turnuvada ilk kez final maçında set kaybetti.
Turnuvaya 17 numaralıseri başıolarak katılıp şampiyon olmayıbaşaran Elena Rybakina şu açıklamalarda bulundu:
Maç öncesinde ve maç sırasında aşırıgergindim. Bittiği için sevinçliyim. Ons’u bu harika maç ve yaptığıher şey için tebrik etmek istiyorum. O, sadece genç nesil için değil herkes için bir ilham kaynağı.”
Onun harika bir oyunu var ve ona karşıoynamak benim için büyük zevk. Bugün o kadar fazla koştum ki fitness yapmama gerek kalmadığınıdüşünüyorum. Kraliyet Ailesi’ne ve Cambridge Düşesi’ne teşekkür etmek istiyorum. Sizin önünüzde oynamak büyük bir onur.”
“İkinci haftaya kalacağımıdahi düşünmüyordum. Ve şu an kazanmışdurumdayım… Ne kadar mutlu olduğumu size anlatamam.”
Maç sonunda konuşan finalist Ons Jabeur, şunlarısöyledi:
Elena Rybakina und Ons Jabeur
Muhteşem bir oyun ortaya koyan Elena’yıtebrik etmek istiyorum. O bunu hak etti.”
Elena, ünvanımı çaldıama bu sorun değil. Bu turnuvayı çok seviyorum ve fazlasıyla üzgün hissediyorum. Ama bu tenis burada tek bir kazanan olabilir. Ülkemden birçok kuşağa ilham vermeye çalıştığım için gerçekten mutluyum. Umarım şu an dinliyorlardır. Dünyadaki tüm Müslümanların Kurban Bayramınıkutlarım.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam