Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

WTA Brisbane'da yarı finalin adı: Williams-Sharapova

Eurosport Türkiye

Güncellendi 02/01/2014 - 11:41 GMT+2

Tenisseverleri 2014'ün ilk günlerinde müthiş bir maç bekliyor. Serena Williams ile Maria Sharapova WTA Brisbane yarı finalinde eşleşti.

Serena Williams - Maria Sharapova

Görsel kaynağı: Eurosport

Avustralya'da devam eden WTA Brisbane'da çeyrek final mücadelesi için sahneye çıkan ilk isim Maria Sharapova oldu. Estonyalı Kaia Kanepi karşısında ilk seti kaybetmesine karşın toparlanan Rus yıldız, karşılaşmayı 4-6 / 6-3 / 6-2' ile üç sette kazandı.
Sharapova'nın yarı finaldeki rakibini belirleyecek mücadelede ise Serena Williams ile Dominika Cibulkova karşılaştı. Müthiş bir servis performansı ortaya koyan Serena, ilk sette kullandığı 20 serviste de puanı hanesine yazdırmayı başardı. Dünya bir numarası 6-3'lük iki setle yarı finale yükseldi.
Serena Williams ile Maria Sharapova arasındaki mücadele yarın oynanacak. İki oyuncu son olarak 2013 Roland Garros'ta karşı karşıya gelmiş, kazanan isim Serena Williams olmuştu. İki tenisçi arasında oynanan 16 maçta 14 galibiyet alan ABD'li raket, Sharapova'ya 13 maçtır yenilmiyor.
Sharapova'nın kariyerinde dünya bir numaralarına karşı yedi galibiyeti bulunuyor, fakat bunların hiçbiri Serena'ya karşı değil. Rus tenisçinin mağlup ettiği bir numaralar şöyle sıralanıyor: Lindsay Davenport (2 kez), Amélie Mauresmo, Justine Henin, Caroline Wozniacki, Victoria Azarenka ( 2 kez).
Bir diğer çeyrek final mücadelesi ise müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Alman Angelique Kerber önünde ilk seti tie-break ile kaybeden Jelena Jankovic, maçın geri kalanında rakibine üstünlük kurmayı başardı. Sırp tenisçi galibiyete 6-7 / 6-3 / 6-1'lik setlerle uzandı.
Brisbane'da son yarı finalist Victoria Azarenka ile Stefanie Vogele arasında oynanacak maç sonucunda belirlenecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam