Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

azarenka radwanska madrid

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/05/2012 - 18:19 GMT+3

Mavi toprak zeminde oynanan WTA Madrid yarı finalinde, bu sezon beş kez yendiği Agnieszka Radwanska ile karşılaşan Victoria Azarenka, altıncı kez zafere ulaşarak finale yürüdü.

Victoria Azarenka

Görsel kaynağı: Reuters

Dünya 1 numarası, 29 winner ürettiği müsabakayı 6-2/6-4 kazanmayı bildi. Geçen yıl finalde Petra Kvitova’ya yenilen Belaruslu tenisçi bu sezonki altıncı finaline yükselmiş oldu. Bu yıl Avustralya Açık dahil dört şampiyonluk elde eden ve 4 milyon dolardan daha fazla para ödülü kazanan Azarenka, yalnızca iki maç kaybetti.
Belaruslu’nun finaldeki rakibi Serena Williams oldu. Son finalini geçen ay Charleston’da gören ve Lucie Safarova’yı geçerek şampiyonluğu elde eden ABD’li tenisçi, yarı finalde karşılaştığı Lucie Hradecka karşısında korttan galibiyetle ayrıldı. İlk sette iki raket de servis kıramazken, kazanan tie-break ile Williams oldu. İkinci set ise tek taraflıydı ve 13 kez Grand Slam şampiyonu Serena rakibine oyun vermedi.
Azarenka ve Williams arasında oynanan yedi karşılaşmada, ABD’li tenisçinin 6-1 üstünlüğü bulunuyor. En son geçen yıl Amerika Açık üçüncü turunda karşılaşan ikiliden galip gelen Williams olmuştu.
Final maçı hakkında konuşan Azarenka, “Ondan çok genç olsam da ona karşı hep iyi mücadele etmişimdir ve Serena bence turdaki en zorlu rakiplerden birisi” ifadelerini kullandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam