Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Serena Williams Madrid

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/05/2012 - 20:52 GMT+3

Dünya 1 numarası Victoria Azarenka ile finalde karşılaşan Serena Williams, mücadeleden 6-1/6-3’lük iki setle galip ayrılarak bu sezonki ikinci zaferine uzandı.

TENNIS 2012 Madrid - Serena Williams

Görsel kaynağı: AFP

Daha önce Charleston’daki yeşil toprakta şampiyonluk yaşayan ABD’li tenisçi, rakibi karşısında bütün hafta sergilediği enfes oyunu sürdürdü. Azarenka’nın da kötü servis performansı ile hiç zorlanmayan eski dünya 1 numarası, 64 dakikada kupaya ulaştı.
Belaruslu’nun servisleri ile başlayan maçta, Williams üst üste iki kez servis kırarak 4-0 öne geçti ve bu avantaj ile seti noktaladı. İkinci sete de servis kırarak başlayan ABD’li raket üstün performansını sürdürdü ve maçtan galip ayrıldı.
Karşılaşmada 26 winner kaydeden 13 kez Grand Slam şampiyonu sadece 11 basit hata yaptı. Azarenka ise rakibinin 14 ace’ine 6 basit hata ile cevap verebilirken, hiç ace üretemedi. Geçen sene finalde Petra Kvitova’ya yenilen dünya 1 numarası bu yıl da kupayı elde edememiş oldu. Bu yıl fırtına gibi esen Belaruslu tenisçi, üçüncü kez mağlubiyet yüzü gördü.
Serena Williams bu yılki ikinci şampiyonluğunu kazanırken, kariyerindeki 41. WTA zaferine ulaştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam