Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Cibulkova doğum gününü finalle kutladı

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 06/05/2016 - 23:53 GMT+3

27. yaş gününde korta çıkan Slovak raket, Madrid Open'da finale yükselmeyi başardı.

DOMINIKA CIBULKOVA

Görsel kaynağı: Twitter

WTA Madrid Open yarı finalinde Dominica Cibulkova, rakibi Louisa Chirico'yu 6-1'lik iki sette geçerek adını finale yazdırdı.
Elemelerden gelen rakibi karşısında oldukça rahat olduğu gözlenen Cibulkova, 24 puan vuruşu ürettiği maçı 61 dakikada noktalamayı başardı.
Madrid'deki ilk maçında 1 numaralı seribaşı Agnieska Radwanska'yı mağlup eden dünya 38 numarası Cibulkova, 27. yaş gününü yarı final galibiyetiyle kutlamış oldu. Bu maç ayrıca Slovak raketin turnuvada set kaybetmeden kazandığı ilk maç oldu.
Halep 1 yıl aradan sonra yeniden Madrid finalinde
Cibulkova'nın finaldeki rakibi ise, 6 numaralı seribaşı Simona Halep oldu. Rumen raket yarı finalde dünya 23 numarası Avustralyalı Samantha Stosur'u 6-2 ve 6-0'lık setlerle mağlup etmeyi başardı.
Simona Halep in an earlier round at the Madrid Open
2014 yılında da Madrid'de finale yükselen Halep, o yıl kupayı Maria Sharapova'ya kaptırmıştı. Son dönemde ciddi form düşüklüğü yaşayan Halep, 2015 Cincinnati'den sonra ilk kez bir WTA turnuvasında final gördü.
İkili arasındaki 5. maç
Dominika Cibulkova ile Simona Halep, WTA turunda 5. kez birbirlerine rakip olacak. Daha önce oynanan 4 maçta Cibulkova'nın rakibine 3-1'lik üstünlük bulunuyor.
İkili son olarak 2014 Avustralya Açık çeyrek finalinde karşılaşmış, bu maçın kazananı 6-3 6-0'lık setlerle Cibulkova olmuştu.
Rakipler arasında oynanan tek toprak kort maçında ise gülen taraf Halep oldu. Rumen raket, 2012'de Brüksel'de oynanan maçın ilk setini 6-0 kaybetmesine rağmen daha sonra 6-4 ve 6-3'lük setlerle rakibini mağlup etmeyi başarmıştı.
İki raket ilk kez bir WTA finalinde kozlarını paylaşacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam