Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Petra'dan üçleme

TarafındanTenis Dünyası

Yayınlandı 30/08/2015 - 15:30 GMT+3

New Haven'da iki Çek raketi buluşturan finali Petra Kvitova kazandı.

Petra Kvitova of Czech Republic stands with her trophy after defeating Lucie Safarova of Czech Republic in the final round on Day 6 of the Connecticut Open at Connecticut Tennis Center at Yale on August 29, 2015 in New Haven, Connecticut

Görsel kaynağı: AFP

Vatandaşı Lucie Safarova'yı yenerek New Haven'da üçüncü kez mutlu sona ulaşan Petra Kvitova, Amerika Açık öncesi moral depoladı.
Toronto ve Cincinnati'de beklentilerin altında kalan ve Amerika Açık için tehlike sinyalleri veren Petra Kvitova, New Haven'da öz güven tazeledi. İki Çek solak raketi buluşturan Connecticut Açık finalinde Lucie Safarova'yı 6-7, 6-2, 6-2 ile mağlup eden Kvitova, 2012 ve 2014'ün ardından bu adreste yine mutlu sona ulaştı.
Sırasıyla Madison Keys, Agnieszka Radwanska ve Caroline Wozniacki'nin olduğu zorlu bir yolu aşarak finale gelen Petra, 68 dakika süren açılış setini 8/6'lık tie-break'le yitirdikten sonra mücadeleye hükmetti. Son iki sette Safarova'ya servis kırma puanı dahi göstermeyen Kvitova, her iki seti de 6-2 ile noktalayıp büyük ödüle uzandı.
Kariyerinde ilk defa bir turnuvayı üçüncü kez kazanan Kvitova, vatandaşı Safarova'ya karşı olan maç kaydını da 7-0'a geliştirdi. Kvitova, 5 numaralı seribaşı olarak katıldığı Amerika Açık'ın ilk turunda Alman Laura Siegemund ile, 6 numara Safarova ise Ukraynalı Lesia Tsurenko ile oynayacak.
Benzer haberler için Tenis Dünyası
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş