Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Dizlerim titredi"

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 01/11/2011 - 16:36 GMT+2

İstanbul’da düzenlenen WTA Sezon Sonu Şampiyonası’nda zafere ulaşan Petra Kvitova Eurosport’un sorularını yanıtladı. Emre Yazıcıol ve Caner Eler’e konuşan Çek tenisçi, İstanbul’daki müthiş seyirci önünde çıktığı ilk maçta çok heyecanlandığını söyledi.

petra kvitova, wta championship

Görsel kaynağı: Reuters

2008 Roland Garros’ta, henüz yeni yeni çıkış yapan bir oyuncuyken, üstelik de Stosur dahil önemli oyuncuları mağlup ederek oynadığın dördüncü tur, şu anda bulunduğun yere gelmende ne derece önemli rol oynadı?
Petra Kvitova: Başlangıçta toprakta iyi oynayabileceğimi düşünmüyordum. O turnuva önemli bir turnuvaydı. Şimdi, özellikle de Madrid’deki büyük toprak turnuvasını kazandıktan sonra bu zeminde özgüvenim daha yüksek.
Ekibinden bahseder misin? Biz sadece koçun David Kotyza'yı tanıyoruz. Başarının arkasında görünmeyen başka kahramanlar var mı, bir diyetisyen gibi mesela?
PK: Her turnuvaya koçum Kotyza ile gidiyorum. Aynı zamanda fitness koçum da benim için önemli. Büyük turnuvalarda menacerlerim de bana katılır. Geniş bir ekibe sahibim ama en önemli parça elbette koçum David Kotyza.
İsim zikretmeye gerek yok ama kadınlar tenisinin zirvesinde bulunan bazı oyuncuların bulundukları yeri hak edip etmedikleri uzunca bir süredir tartışılıyordu. Şimdi senin için, kadınlar tenisinin meşru 1 numara adayı deniyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun?
PK: Ben şu anda bunları pek düşünmüyorum. Elbette, insanların beni 1 numara adayı olarak öne çıkardıklarını duymak memnuniyet verici. Ama bu düşüncenin üzerimde bir yük oluşturmasını istemem. Daha iyi bir oyuncu olmaya ve kendimi sürekli olarak geliştirmeye odaklanmış durumdayım ve bunun beni nereye taşıyacağını hep beraber göreceğiz.
Çek Cumhuriyeti’nde ağırlıklı olarak toprak kortlar mevcut. Senin ise iyi bir file oyunun var ve kortun her yanını kullanan tipte bir oyuncusun. Bu tarz bir oyunu nasıl inşa edebildin?
PK: Kışın, büyüdüğüm yerde dışarıda oynamak mümkün değildi ve salonda oynardık. Sanıyorum bu sayede.
Seninle böyle bir röportajı yaparken Wimbledon'ı sormadan olmaz. Bu seneki şampiyonluk nasıl bir deneyimdi?
PK: Geçen sene yarı finale çıktığımda bu herkes için büyük bir sürprizdi, aslında benim için de. Bu sene elbette geçen seneki o tecrübe bana yardımcı oldu ama final öncesi inanılmaz derecede gergindim ve kimseyle tek kelime konuşmadım. İlk Grand Slam finalinde heyecanı bastırmak ve konsantrasyonu sağlamak gerçekten çok zor ama korta çıktığımda, Merkez Kort’ta onca insanı görmek müthişti, bu beni çok motive etti. O andan sonra mental olarak çok yukarı çıktım ve maç boyunca çok güçlü kaldım.
Dışarıdan çok rahat, çok sakin bir insan gibi görünüyorsun ama İstanbul’daki ilk maçın öncesinde çok heyecanlandığını belirttin maçtan sonra.
PK: Bu normal çünkü Sezon Sonu Şampiyonası’na ilk kez katıldım ve müthiş bir seyirci topluluğu önüne çıkarken dizlerim titredi, bu doğru.
İstanbul'daki Sezon Sonu Şampiyonası ve atmosfer hakkında ne düşünüyorsun?
PK: Büyük maçları ve kalabalık seyirciye karşı oynamayı çok seviyorum. Burada seyirci gerçekten harikaydı ve biz oyuncuları çok güzel desteklediler. Doğrusunu söylemek gerekirse, buraya gelirken bu kadar fazla insanın turnuvaya iştirak edeceğini beklemiyordum. Hepimiz için keyifli bir sürpriz olduğu kesin.
Rusya'ya karşı oynayacağınız Fed Kupası finali için ne söylemek istersin?
PK: Evet. Maalesef sezon henüz bitmiyor! (Gülüşmeler) Finalde olmak bizim için gurur verici. Çek Cumhuriyeti neredeyse 20 yıldır final göremiyordu çünkü. Favori biz değiliz, tadını çıkaracağız dolayısıyla. Yüksek bir atmosfer olacak ve elbette kazanmaya çalışacağız.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam